Scottie Scheffler első Major-tornáját nyerte a US Mastersen

The Masters - Final Round GettyImageRank2 Horizontal GOLF
AUGUSTA, GEORGIA - APRIL 10: Scottie Scheffler poses with the Masters trophy during the Green Jacket Ceremony after winning the Masters at Augusta National Golf Club on April 10, 2022 in Augusta, Georgia. David Cannon/Getty Images/AFP (Photo by DAVID CANNON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Scottie Scheffler folytatta idei szenzációs szereplését és vasárnap megnyerte a profi golfozók első 2022-es Major-tornáját, az Augustában rendezett US Masterst, melyen a 17 hónap kihagyás után visszatért Tiger Woods a 47. helyen végzett.

Scheffler az első két napon alapozta meg sikerét, különösen pénteken remekelt, amikor a barátságtalan, erősen szeles időjárási körülmények között 67 ütésből teljesítette a 18 lyukat és öt ütés előnnyel várhatta a hétvégi folytatást. A 25 éves amerikai játékos szombaton és vasárnap kiegyensúlyozott játékkal őrizte meg vezető helyét és karrierje első Major-diadalát aratta.

Scheffler mögött három ütés hátránnyal Rory McIlroy lett a második, ám az északír klasszisnak nem volt esélye a sikerre, csütörtökön és pénteken kifejezetten gyengén játszott, s "dobogós" helyét vasárnapi parádés, 64 ütéses eredményének köszönheti. McIlroy négy Major-győzelemmel büszkélkedhet, egyedül éppen az augustai siker hiányzik a gyűjteményéből.

Scottie Scheffler a trófeával a legendás zöld zakóban Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/David Cannon

Az első helyért - a legendás zöld zakó mellett - 2,7 millió dollárt begyűjtő Scheffler februárban nyerte karrierje első PGA-tornáját, azóta pedig ez már a negyedik sikere, s múlt hétfő óta a világranglistát is vezeti.

Az idei Masters első számú sztárja azonban nem ő, hanem Tiger Woods volt, aki tavaly februári, kis híján tragikusan végződött, súlyos autóbalesete után először versenyzett. A 15-szörös Major-győztes sztárjátékos szerdán jelentette be hivatalosan, hogy részt vesz a viadalon, melyen jól kezdett, pénteken pedig biztosan kerülte el a kiesést, szombaton és vasárnap viszont már látszott, hogy nehezére esett a járás, rengeteg hibával golfozott és végül a 47. lett, 23 ütéssel elmaradva a győztestől.

Woods a negyedik nap végén újságíróknak hangsúlyozta, elsősorban hálás a sorsnak, amiért játszani tudott, egyúttal szinte biztosra ígérte, hogy júliusban a skóciai St. Andrewsban sorra kerülő British Openen ott lesz a mezőnyben. De nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy az év másik két Major-tornáján, a májusi PGA Championshipen és a júniusi US Openen is induljon.

Eredmények:
1. Scottie Scheffler (amerikai) 278 ütés (69, 67, 71, 71)
2. Rory McIlroy (északír) 281 (73, 73, 71, 64)
3. Cameron Smith (ausztrál) 283 (68, 74, 68, 73) és
Shane Lowry (ír) 283 (73, 68, 73, 69)