Nagylelkű felajánlást tett a háromszoros Grand Slam-győztes sztárteniszező

tennis Horizontal
Britain's Andy Murray waves after losing to Japan's Taro Daniel in their men's singles match on day four of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 20, 2022. (Photo by Paul Crock / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A háromszoros Grand Slam-győztes és kétszeres olimpiai bajnok skót teniszező, Andy Murray úgy döntött, hogy a 2022-es teniszidény során szerzett pénzdíjait felajánlja az ukrán humanitárius segélyszolgálatnak.

A The Sun megírta, hogy a skót teniszsztár - aki karrierje során már több mint 47 millió fontot keresett - az idei versenyeken szerzett összegekből egy centet sem tart meg magának, hanem az orosz-ukrán háború áldozatait segíti.

A nagylelkű felajánlás pénzösszegének mennyisége attól függ, hogy a korábban két csípőműtéten is átesett klasszis milyen eredményeket ér el azokon a teniszversenyeken, amelyeken a következő 9 hónapban elindul.

Fontos, hogy az oktatás folytatódjon. Az UNICEF azon dolgozik, hogy lehetővé tegye a lakóhelyüket elhagyni kényszerült gyerekek tanuláshoz való hozzáférését, valamint támogatja a megrongálódott iskolák rehabilitációját, csereeszközökkel és bútorokkal együtt" - árulta el Murray, aki négygyerekes családapa.

tette hozzá a korábbi világelső.

A világranglistán 88. helyezett Murray - aki a salakpályás versenyeket idén kihagyja - jelenleg szabadkártyával vesz részt az Indian Wellsben zajló tornán. A nagyobb pénzdíjakat hozó rangos Grand Slam-tornák közül a Rolland Garros kivételével Wimbledonban és a US Openen is szeretne majd indulni.