Liu Shaoang: Nem én vagyok a bíró, muszáj elfogadnunk a döntést

Oly Sskate Vertical
(L-R) Bronze medallist Hungary's Shaoang Liu celebrates on the podium during the venue ceremony of the men's 1000m short track speed skating event during the Beijing 2022 Winter Olympic Games at the Capital Indoor Stadium in Beijing on February 7, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 1000 méteres versenyében Liu Shaoang egy drámai döntőt követően lett bronzérmes. A virágceremónia után nyilatkozott a játékok történetének első háromszoros magyar érmese.

"Érzelmi hullámvasút volt az utolsó félóra.

Most próbálok megnyugodni, elfogadni, ami történt és készülök a következő futamra" - kezdte az M4 Sportnak nyilatkozó versenyző.

A döntőben minden volt, ami egy short track versenyt drámaivá tehet: megállított, majd újraindított futam, fizikai csata, videozás, a végén pedig egy kizárás, ami azért volt különösen fájdalmas, mert a győztes Liu Shaolin Sándor aranyérmébe került.

Liu Shaoang a virágceremónián Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

"Kaptunk sok jót és sok rosszat is a verseny során - utalt arra a fiatalabb Liu testvér, hogy egyszer őt, egyszer pedig a bátyját juttatták tovább a bírók a döntő előtt. j- Az, hogy visszafújták a futamot, nekünk nagyon rosszul jött. Nagyon jól éreztem magam a jégen, volt egy jó előzésem, és még akkor is nagyon erősnek éreztem magam, amikor Vu Dajcsing megelőzött. A második rajt után azonban már nem tudtam előrébb jönni, szóval ebben most ennyi volt, sajnos."

Bátyja kizárásáról is már higgadtan tudott nyilatkozni, és inkább előre tekint, mintsem visszafelé a megmásíthatatlanra.

"Én is kaptam az elején bőven, ott nagyon sok kezezés volt.

Örülök a bronznak, és, hogy legalább annyi eszem volt, hogy Vut megelőztem a végén. Legalább az eszemet tudtam használni" - zárta nyilatkozatát a második pekingi bronérmét nyerő Liu Shaoang.