Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Olimpiai bronzérmes a magyar rövidpályás gyorskorcsolya vegyesváltó!

téli olimpia 2020, rövid pályás gyorskorcsolya, vegyes váltó, elődöntő
(L-R) Hungary's Petra Jaszapati, Hungary's Liu Shaolin Sandor, Hungary's Zsofia Konya and Hungary's Liu Shaoang reacts after winning a semi-final heat of the mixed team relay short track speed skating event during the Beijing 2022 Winter Olympic Games at the Capital Indoor Stadium in Beijing on February 5, 2022. (Photo by Manan VATSYAYANA / AFP)
Vágólapra másolva!
Bronzérmes lett a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang (az elfutamban Krueger John-Henry futott) összeállítású magyar rövidpályás gyorskorcsolycsapat a pekingi téli olimpia vegyesváltó versenyében. Részletes tudósításunk a versenyről itt olvasható.

Az olimpiák történetében először megrendezett 2000 méteres számban a mieink a harmadik előfutamban az orszokkal, a japánokkal és az amerikaiakkal kerültek össze. Főleg a két fiú, Liu Shaolin és Krueger jóvoltából először féltávnál, majd a hajrában is átvette magyar csapat a vezetést, és végül futamgyőztesként biztosan jutott a legjobb nyolc közé.

Az elődöntőben a mieink egy négyesbe kerültek a házigazda kínai csapattal, illetve ismét az oroszokkal és az amerikaiakkal, akik közül kisebb meglepetésre utóbbival vívtuk a legnagyobb csatát. Krueger John-Henry helyett ezúttal Liu Shaoang korizott, és remek váltásokkal, négy kiválóan korcsolyázó versenyzővel végül futamgyőztesként jutott a magyar váltó a döntőbe.

A magyar csapat Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

Ahol a kínaiak mellett Kanada és Olaszország várt a mieinkre. Féltávnál a magyar versenyző, Kónya Zsófia összeakadtt kanadai riválisával, és ugyan a magyar csapat így csak negyedik helyen futott be, a kanadaiakat végül - teljesen jogosan - kizárták, így a vegyesváltónk megszerezte a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás második téli olimpiai érmét!

Végeredmény:
1. Kína
2. Olaszország
3. MAGYARORSZÁG

Mindent egy helyen az Eb-ről