Liu Shaoang nem tudja, miért kellett változtatni a váltó taktikáján

téli olimpia 2022, gyorskorcsolya, 500m, férfi
Hungary's Shaoang Liu (R) and Israel's Vladislav Bykanov compete in a heat of the men's 500m short track speed skating event during the Beijing 2022 Winter Olympic Games at the Capital Indoor Stadium in Beijing on February 11, 2022. (Photo by Manan VATSYAYANA / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy rossz váltásnak köszönhetően nem jutott be a döntőbe a címvédő férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó a pekingi téli olimpián. A futamot követően a phjongcshangban aranyérmes Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang nyilatkozott.

Volt egy jó világkupasorozatunk, örüljünk, hogy eljutottunk idáig, de sajnos már nem tudjuk megvédeni az olimpiai bajnoki címünket. Phjongcshangban azért tudtunk jól menni, mert (Knoch) Viktor és (Burján) Csabi nem maradtak le. Én most is jól éreztem magam a futamban, de nem tudtunk már csodát tenni. Ha ott tudtunk volna maradni, akkor biztosan bele tudtunk volna szólni a végébe" – mondta Liu Shaolin Sándor

„A világkupában mindig érmesek voltunk, ebben most ennyi volt.

– tette hozzá öccse, Liu Shaoang, aki a vasárnapi 500 méteres versenyre is kitért. - Az 1500 sokat kivett belőlem, ma is nagyon elfáradtam. Remélem, hogy fogok tudni regenerálódni, és száz százalékos állapotban állhatok majd oda az 500 döntőjére."

Liu Shaoang is roppant kiábrándultan nyilatkozott a váltó bakija után Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

„Nehezen találom a szavakat, ez óriási csalódás. A taktikánk lényege éppen az lett volna, hogy elől legyünk, ehelyett kezdettől hátul voltunk, és ezzel jött minden negatívum.

Az biztos, hogy ez volt huszonegy éves pályafutásom legszörnyűbb napja" – mondta megtörten Krueger John-Henry.

"Petrának gratulálok, stabilan, nagyon jól versenyzik. Ami a váltót illeti, bocsánatot kérek a szurkolóktól a váltó miatt. A fiúknak igazuk volt, hogy bennünket kell kérdezni a történtekről. A helyzet az, hogy nagyon szép verseny van eddig mögöttünk a két bronzéremmel, és Sanyi 1000 méteres első helyével, azzal együtt is, hogy tudjuk, ott mi történt. Az 1500 méter nagyon sokat kivett a fiúkból, mindent megtettünk, hogy felfrissítsük őket, illetve

Benne volt a rizikó, hogy visszaüt, szegény Bencénél ez kijött, belesült sajnos. Ekkora hátrányt már nem tudtak a többiek ledolgozni. Ha a hagyományos futamnál maradunk, ez akkor is megtörtént volna, ez a meggyőződésünk" - mondta el Bánhidi Ákos, a magyar csapat edzője.