A kétszeres világbajnok hazai páros áll az élen a rövidprogram után a pekingi olimpián

fskate Horizontal
China's Sui Wenjing and China's Han Cong compete in the pair skating short program of the figure skating event during the Beijing 2022 Winter Olympic Games at the Capital Indoor Stadium in Beijing on February 18, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok kínai Szuj Ven-csing, Han Cung kettős áll az élen a műkorcsolyázók páros versenyében a pekingi téli olimpián a pénteki rövidprogram után.

A hazai közönség előtt szereplő duó 84,41 pontot kapott produkciójára, ezzel csak egy hajszállal előzi meg a 84,25 pontos orosz Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov kettőst, amely 2017-ben és 2018-ban Európa-bajnok volt, tavaly pedig negyedik lett a világbajnokságon.

Világbajnok hazai páros vezet a rövidprogram után az olimpián Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A rövidprogram után a világbajnoki címvédő és friss Európa-bajnok orosz Anasztaszija Misina, Alekszandr Galljamov duó a harmadik 82,76 ponttal.

A Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk páros nem tudott elindulni, mert Magyarnak a pekingi csütörtöki érkezési PCR-tesztje pozitív lett, így most karanténhotelben várakozik, ráadásul pénteki tesztje is pozitív eredménnyel zárult. A magyar kettős bizakodó volt, hiszen a januári tallinni Európa-bajnokságon hatodik, a tavalyi világbajnokságon 14. lett.

Legutóbb 66 évvel ezelőtt, 1956-ban szerepelt magyar műkorcsolya páros olimpián, akkor a Nagy Marianna, Nagy László kettős harmadik volt.

A mezőnyben 18 páros szerepel a Fővárosi Fedett Stadionban - korábban itt rendezték a három magyar érmet is hozó rövidpályás gyorskorcsolya-viadalokat is -, és közülük 16 jutott tovább a szombati kűrre.

Eredmények:
műkorcsolya, páros, állás a rövidprogram után:
1. Szuj Ven-csing, Han Cung (Kína) 84,41 pont
2. Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov (Orosz Olimpiai Bizottság) 84,25
3. Anasztaszija Misina, Alekszandr Galljamov (Orosz Olimpiai Bizottság) 82,76