Az USA uralta a műkorcsolyázók csapatversenyének első napját

China Olympics 2022 Figure Skating Team Event XXIV Olympic Winter Games Olympics Beijing 2022 Olympic Games 2022 Horizontal Madison Hubbell Zachary Donohue
6754298 04.02.2022 Madison Hubbell and Zachary Donohue, of the United States, perform in the figure skating team ice dance rhythm dance event during the Beijing 2022 Winter Olympic Games at Capital Indoor Stadium in Beijing, China. Alexander Vilf / Sputnik (Photo by Alexander Vilf / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok áll az élen a műkorcsolyázók csapatversenyének első napját követően a pekingi téli olimpián.

A pénteki nyitányon a 10 csapat a férfiak, a párosok és a jégtáncosok rövidprogramjával kezdte meg szereplését, s az első erőpróba egyértelműen az amerikaiakról szólt, két számban nyertek, egyben pedig harmadik helyen zártak.

Madison Hubbell és Zachary Donohue remek teljesítménye is kellett az amerikaiak vezető pozíciójához Forrás: Sputnik via AFP/Alexander Vilf

A férfiaknál Nathan Chen parádézott, karrierje legjobb rövidprogramját mutatta be, 111,71 pontot kapott, amely csupán 11 századdal rosszabb a japán Hanju Juzuru világrekordjánál. Jégtáncban Madison Hubbell és Zachary Donohue futott remekül és végzett az élen, míg a párosoknál Alexa Knierim és Brandon Frazier a harmadik legjobb produkciót nyújtotta.

Az amerikaiak 28 ponttal állnak az élen, kettővel megelőzve az első számú esélyesnek tartott oroszokat, akik két második és egy harmadik helyet értek el. A harmadik pozícióból a 21 pontos házigazda kínai csapat várja a vasárnapi folytatást. Az ázsiai ország együttese kiváló helyezését elsősorban a Szuj Ven-csing, Han Cung párosának köszönheti, amely mezőnyében a legjobb rövidprogramot produkálta.

Vasárnap a nők rövidprogramja és a férfiak kűrje következik a Fővárosi Fedett Stadionban, hétfőn pedig a párosok, a jégtáncosok és a nők szabadkorcsolyázására kerül sor.