Az elvett aranyérem sem törte meg Liu Shaolin Sándor elszántságát

RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA, 1000 m, 2022.02.07., Téli Olimpia 2022, Peking, elődöntő
Peking, 2022. február 7. Liu Shaolin Sándor elsőként ér célba a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének középdöntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Liu Shaolin Sándor hiába nyerte meg az 1000 méteres szám döntőjét, hosszas videózás után kizárták a versenyből. A világklasszis korcsolyázó azonban nem tört össze, pozitívan nyilatkozott, miután kedden elutasították a magyarok óvását.

"Majd megpróbálom négy év múlva" - üzente követőinek a közösségi médiában.

- tette hozzá humorosan.

Liu Shaolin Sándortól elvették az aranyérmet az 1000 méteres táv döntője után Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hétfőn hatalmas botrány kerekedett abból, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres egyéni döntőjében Liu Shaolin Sándor hiába ért célba elsőként, hosszas videózás után a bírók elvették tőle az aranyérmet

- amely a hazai Zsen Ce-vej nyakába került - majd kizárták a versenyből. A magyar küldöttség úgy döntött, megóvja a versenyt, azonban ezt kedden elutasították, így nem változott a döntő végeredménye.

A Blikk megírta, hogy az elvett érem hallatán a Magyar Olimpiai Csapat is kiállt Liu Shaolin Sándor mellett, és üzentek a klasszis sportolónak:

- írták a Facebookon.