Pozitív lett Magyar Márk műkorcsolyázó PCR-tesztje

Magyar Márk Ioulia Chtchetinina
Hungary's and Mark Magyar perform during the pairs' free skating event of the European Figure Skating Championship 2022 on January 13, 2022 in Tallinn. (Photo by Daniel MIHAILESCU / AFP)
Vágólapra másolva!
Pozitív lett a műkorcsolyázó Magyar Márk PCR-tesztje csütörtökön, a pekingi téli olimpián - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ), hozzátéve, hogy a sportoló így nem tud jégre lépni Chtchetinina Iouliával a párosok versenyében.

A januári, tallinni Európa-bajnokságon hatodik, a tavalyi világbajnokságon 14. kettős a magyar küldöttségből utolsóként mutatkozott volna be pénteken a kínai ötkarikás játékokon.

Chtchetinina és Magyar azért utazott később, és érkezett közvetlenül a rajt előtt Pekingbe, mert probléma volt az egyikük korcsolyapengéjével.

Magyar Márk nem léphet jégre Chtchetinina Iouliával a párosok versenyében Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

A Magyar Olimpiai Bizottság által üzemeltetett magyarock.hu honlap csütörtök esti beszámolója szerint Magyar Márk repülőtéren elvégzett PCR-tesztje eredménytelen volt, ezért az olimpiai faluban megismételték a vizsgálatot, amely pozitív eredményt hozott. A műkorcsolyázót péntek délelőtt az ilyen esetekre kijelölt, úgynevezett karanténhotelben helyezik el, a szobát pedig csak két negatív eredménnyel záruló teszt után hagyhatja el.

- olvasható a magyarock.hu-n.

Utoljára 66 évvel ezelőtt, 1956-ban szerepelt magyar műkorcsolya-páros olimpián, akkor a Nagy Marianna, Nagy László kettős harmadik lett.