Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

67 évesen meghalt a legendás golfozó

67 évesen meghalt Eduardo Romero, a legendás argentin golfozó
Vágólapra másolva!
67 éves korában meghalt Eduardo Romero, az argentin golflegenda, aki pályafutása során nyolcszor nyert a European Touron.

Az "El Gato" (A macska) becenévre hallgató argentin legenda három évtizeden keresztül versenyzett. Az első European Tour-győzelmét a franciaországi Trophée Lancôme-on aratta 1989-ben, amikor egy ütéssel Bernhard Langer és José Maríá Olazábal előtt végzett. Utoljára a 2002-es Scottish Openen nyert, ahol Freddie Jacobsont győzte le rájátszásban.

Eduardo Romero lett akkor a harmadik legidősebb győztes a Touron, amikor három nappal 48. születésnapja előtt nyert a skóciai Loch Lomondban.

Romero 2004-ben sikeresen átállt az 50 év felettiek játékára, amikor első senior versenyén, a Royal Portrushban rendezett Senior Openen holtversenyben a második helyen végzett. Első 50 év feletti bajnoki címét a 2005-ös Travis Perkins Senior Mastersen szerezte Wentworth-ben, ahol a verseny rekordját jelentő nyolc ütéssel végzett Luis Carbonetti és Nick Job előtt.

67 évesen meghalt Eduardo Romero, a legendás argentin golfozó Forrás: europeantour.com

Romero több mint 80 tornát nyert hazájában, Dél-Amerikában, és többször képviselte Argentínát a világbajnokságon és az Alfred Dunhill Kupán.

A golfon kívül Romero az argentin Córdoba tartományban található szülővárosa, Villa Allende polgármestere volt.

Január végén egészségügyi okokra hivatkozva szabadságot kért, de kiderült, hogy rákbetegséggel küzd.

Mindent egy helyen az Eb-ről