Koronavírus miatt veszélyben a címvédő műkorcsolya páros olimpiai indulása

France Figure Skating Grand Prix Series Exhibition Gala Internationaux de France 2021 Horizontal
6701357 21.11.2021 Alexa Knierim and Brandon Frazier, of the United States, perform during the exhibition gala at the Grand Prix of Figure Skating at the Patinoire Polesud, in Grenoble, France. Olga Besnard / Sputnik (Photo by Olga Besnard / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő Alexa Knierim, Brandon Frazier kettősnek vissza kellett lépnie az amerikai műkorcsolyázó és jégtánc országos bajnokságtól, amely a februári pekingi téli olimpia válogató viadala.

A duó szerda este jelezte, hogy nem tud részt venni az ötkarikás szereplésről döntő versenyen, mivel Frazier elkapta a koronavírust, és rosszul van.

Brandon Frazier megbetegedése a lehető legrosszabbkor jött Forrás: Sputnik via AFP/Olga Besnard

A páros ugyanakkor nem veszítette el esélyét a pekingi indulásra, mivel az olimpiai csapatkijelölő bizottsághoz fordulhatnak, mely felé bizonyítaniuk kell, hogy megfelelő állapotban vannak az ötkarikás szerepléshez. Ez azt jelenti, hogy le kell majd futniuk kűrjüket a bizottság tagjai előtt.

Knierim és Frazier tavaly állt össze - miután előbbi férje és addigi párja visszavonult -, s rögtön meg is nyerték a nemzeti bajnokságot, melynek most is az első számú esélyesei voltak. A viadalon a párosok csütörtökön és szombaton lépnek jégre Nashville-ben.