Djokovic és Federer is gratulált Rafael Nadalnak

tennis Horizontal
Spain's Rafael Nadal speaks at a press conference following his victory in the men's singles final match against Russia's Daniil Medvedev on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 31, 2022. (Photo by Martin KEEP / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Roger Federer és Novak Djokovic az elsők között gratulált Rafael Nadalnak, aki vasárnap az ausztrál nyílt teniszbajnokság megnyerésével begyűjtötte rekordot jelentő 21. Grand Slam-trófeáját.

"Micsoda mérkőzés! Szívből jövő gratulációmat küldöm barátomnak és nagy riválisomnak, Rafael Nadalnak, aki az első férfijátékos lett 21 egyéni Grand Slam-diadallal" - írta a térdműtétei után lábadozó, 20-szoros GS-győztes Federer.

Rafael Nadal történelmet írt Forrás: AFP/Martin Keep

"Néhány hónappal ezelőtt azon viccelődtünk, hogy mindketten mankókkal járunk, egy nagy bajnokot azonban soha nem szabad lebecsülni. Az elképesztő munkamorálod, az elhivatottságod és a küzdeni tudásod nekem és számtalan embernek jelent inspirációt" - írta a svájci sztár közösségi oldalán.

Federer hozzátette, büszke, hogy Nadallal egy korszakban teniszezhet, és szerepet játszhat abban, hogy riválisa mindig többet akarjon elérni ugyanúgy, ahogy őt inspirálta a spanyol az elmúlt 18 évben.

A világelső Novak Djokovic - akit koronavírus elleni oltatlansága miatt a torna előtt hazaküldtek Melbourne-ből - ugyancsak közösségi oldalán gratulált spanyol riválisának.

"Gratulálok Rafa a 21. trófeádhoz, fantasztikus eredmény. A legendás küzdőszellemed ismét érvényesült" - fogalmazott a szerb játékos, aki a tavalyi US Openen, amikor ugyancsak a rekordért szállt harcba, kikapott a fináléban Danyiil Medvegyevtől.

Nadal vasárnap hatalmas csatában, 5 óra 26 perces mérkőzésen, 0:2-ről fordítva győzte le az oroszt és nyerte meg pályafutása során másodszor az Australian Opent.