Befejezi sportolói karrierjét Márton Anita nagy riválisa

ATHLETICS-SWE-DIAMOND GettyImageRank3 Horizontal
Christina SCHWANITZ from Germany competes in the shot put women final at the Diamond League track and field meeting in Stockholm on July 4, 2021. (Photo by Thomas WINDESTAM / Diamond League AG / Diamond League AG via FACTSTORY)
Vágólapra másolva!
Az idei év végén befejezi sportolói karrierjét Christina Schwanitz világbajnok német súlylökő, aki éveken át Márton Anita egyik legnagyobb riválisa volt.

A 36 éves sportoló a Freien Presse című lapnak beszélt döntéséről, hozzátéve, hogy eredetileg tavaly szeretett volna elköszönni a profi sporttól, ám a számára balul sikerült tokiói olimpia után meggondolta magát.

Már tavaly visszavonult volna, de az olimpia miatt meggondolta magát Forrás: Diamond League AG via FACTSTORY/Diamond League AG/Thomas Windestam

"Ez lesz az utolsó, a sportolói búcsúm. Remélem, jól sikerül"

- mondta Schwanitz, aki szabadtéren a 2015-ös világbajnokságon és a 2014-es, illetve 2016-os Európa-bajnokságon diadalmaskodott, utóbbin Márton lett mögötte a második. Összességében 11 érmet gyűjtött nagy világversenyeken, csak olimpián nem tudott dobogóra állni. Annak ellenére sem, hogy a 2016-os riói játékokra nagy esélyesként, vb- és Eb-címvédőként érkezett, ám végül meg kellett elégednie a hatodik hellyel.
A tokiói olimpián már nem tartozott a favoritok közé, ám az így is meglepetést keltett, hogy nem tudott bejutni a fináléba és csak a 14. helyen zárt.