Győzelemmel folytatta a magyar vegyespáros a curlingesek pótkvalifikációs viadalát

World Mixed Curling Championship 2016 in Russia Russia 2016 Switzerland October Kazan CURLING World Mixed Curling Championship 2016 Sport Palace
KAZAN, RUSSIA - OCTOBER 21: Hungary's skip Zsolt Kiss (L), vice-skip Dorottya Palancsa (C) and second Kristof Czermann (R) in action during 1/8 finals the game between Hungary and Japan within the World Mixed Curling Championship 2016 at the Sport Palace in Kazan, Russia on October 21, 2016. Alexey Nasyrov / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt összeállítású magyar vegyespáros hétfőn győzelemmel folytatta szereplését a curlingesek olimpiai pótkvalifikációs versenyén.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a hollandiai Leeuwardenben zajló torna második napján a magyar kettős 8-4-re múlta felül a spanyol duót. A meccsen az ötödik end bizonyult döntőnek, ugyanis azt a szakaszt öt ponttal zárták a magyarok.

A kétszeres világbajnok magyar páros mostani sikerével 2/1-es győzelmi mutatóval várja a keddi folytatást, amikor reggel 9-től a török riválissal találkozik. Az utolsó napon, azaz szerdán a magyar páros előbb az ausztrálokkal, majd a dánokkal mérkőzik meg.

A pótkvalifikációs versenyen 14 válogatott részvételével két csoportban zajlanak a küzdelmek. A tornán két válogatott jut kvótához, a csoportok első helyezettjei automatikusan bejutnak az elődöntőbe, a másodikok és a harmadikok keresztbejátszanak egymással a négy közé kerülésért.