Bobra gyűjt a Jamaicai Bobszövetség, hogy indulhassanak a téli olimpián

OLY2002-BOBSLEIGH-WATT Horizontal SPORT-ACTION BACK VIEW MAN BOBSLEIGH SPECTATORS WINTER OLYMPIC GAMES
Jamaican bobsleigh pilot Winston Alexander Watt and his teammate Lascelles Oneil Brown speed through the ice channel with bob JAM-1 for the two-man bobsleigh race first round, during the Salt Lake 2002 Olympic Winter Games at the Utah Olympic Park 16 February 2002, in Park City, Utah. AFP PHOTO KAZUHIRO NOGI (Photo by Kazuhiro NOGI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Jamaicai Bobszövetség (JBSF) gyűjtést szervez két egyszemélyes és egy négyszemélyes bob vásárlására, hogy versenyzői ismét rajthoz állhassanak a téli olimpián.

A vasárnap közzétett videóban Chris Stokes, a JBSF elnöke elmondja, hogy a jamaicai csapat a februári, pekingi téli játékokra készül, ehhez szüksége van megfelelő eszközökre, amellyel a versenyzők képességeiknek megfelelően tudnak majd teljesíteni.

A jamaicai bobcsapat a 2002-es téli olimpián, Salt Lake-ben Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

A 2018-as téli olimpiára párosban kijutottak az ország első női bobosai, Jazmine Fenlator-Victorian és Carrie Russell képviselhette a trópusi országot Phjongcshangban, emellett egy szkeleton-versenyzőnek is sikerült kvalifikálni. A 2022-es játékokon debütál majd a női egyes versenyszám. A bobok megvásárlásához összesen 194 ezer amerikai dollárra van szükség - írta az insidethegames.biz.

"A tavalyi szezonban történelmi érmeket szereztünk női egyesben, és hosszú kihagyás után a férfi négyes csapatunk is visszatért a világkupa-sorozatba"

- jelezte a JBSF, amelynek a gyűjtésre nem maradt sok ideje, ugyanis a kvalifikációs időszak január végén zárul.

Chris Stokes tagja volt az első jamaicai bobcsapatnak, amely nagy feltűnést keltett indulásával az 1988-as téli olimpián Calgaryban. A négyesről film is készült "Jég veled!" címmel.