Vágólapra másolva!
Mészáros Krisztofer döntőbe jutott egyéni összetettben a Kitakjúsúban zajló torna-világbajnokságon, ahol a szerenkénti finálékban a férfiaknál nem lesz magyar érdekelt.

A 20 éves győri versenyző a hatodik helyen került be a 24 fős döntőbe - a magyar szövetség tájékoztatása szerint.

A nőknél is lesz magyar tornász az egyéni összetett döntőjében, az első számú tartalék Bácskay Csenge egy visszalépés miatt került be a legjobbak közé.

A nők selejtezője már magyar idő szerint kedd reggel véget ért, a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia felemáskorláton, a világkupa-szériát nyert Bácskay Csenge pedig ugrásban jutott döntőbe. Szerfináléban magyar női tornász ezt megelőzően 1997-ben szerepelt vb-n.

Mészáros Krisztofer bejutott az egyéni összetett döntőjébe a torna-világbajnokságon Forrás: Freschli Jozsef, MTSZ

Mészáros elé a vb harmadik versenynapján végül csupán ketten kerültek, így összességében a hatodik helyen zárta a selejtezőt és készülhet a pénteki egyéni összetett döntőre, amelyben világbajnokságon legutóbb Supola Zoltán révén volt magyar érdekelt 1999-ben.

- idézi a magyar szövetség sajtóközleménye Mészáros Krisztofert. Hozzátette, már kedden is reménykedett a továbbjutásban, mert ismeri a mezőny jelentős részét, és bízott benne, hogy a pontszáma elégnek bizonyul.

"A döntőre az a célom, hogy hasonló minőségű gyakorlatokat mutassak be, és akkor nem nagyon fogok hátrébb csúszni" - mondta a Győri AC sportolója.