Babos Tímea már tudja, hogy mikor térhet vissza a pályára

tennis Horizontal
Babos Tímea betartja a szabályokat Melbourne-ben
Vágólapra másolva!
November elején visszatérhet a pályára és a versenyek világába Babos Tímea, aki az elmúlt hónapokban sorozatos sérülései miatt volt kénytelen kihagyni viadalokat.

"Versenyszituációban talán október végén, november elején" - válaszolt a MOL Csapat honlapján megjelent cikkben a visszatérése időpontját firtató kérdésre Babos Tímea. A négyszeres Grand Slam-győztes, háromszoros világbajnok klasszis Wimbledonban sérült meg, de ment tovább, nem sokkal később azonban egy újabb sérülés állta útját, és a derék- és achilles-bántalmak együtt már a pályán kívülre száműzték.

Mint elmondta, a regenerálódásra szánt idő - néhány napot kivéve - nem ugyanaz, mint a pihenés, előbb az orvosokat járta, majd következett a gyógytorna és a fizikoterápia, az utóbbi hetekben pedig már a futás, a kondiedzések és a tenisz is szerves részét képezik a mielőbbi és minél eredményesebb visszatérésre történő felkészülésnek.

"Ami javulhat, az szerencsére javult. A csípőm sajnos, ahogy az várható volt, nem gyógyul olyan ütemben, ahogy titkon reméltem, de erre figyelmeztettek a szakorvosok. Az Achillesem gyulladása elmúlt, így nagyon sok gyakorlatot tudok végezni; azt mondanám, 85%-os állapotban vagyok" - mondta Babos, aki azt is elárulta, csöppet sem zavarja, hogy újabb két magyar lány előzte meg a világranglistán, így már csak a negyedik legjobb magyar az egyes rangsorban.

Az út elején járnak a fiatalok, én pedig már túl vagyok az út nagyobbik részén. de még közel sem értem a végére. Van még bennem jó eredmény" - mondta Babos, aki párosban a hosszú kihagyás dacára is még mindig a hatodik helyen áll a világranglistán.