Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nemrég még a járása is veszélybe került, most egy három órás thrillerben győzte le az egyik legnagyobb tehetséget - videó

Andy Murray tenisz
INDIAN WELLS, CALIFORNIA - OCTOBER 10: Andy Murray of Great Britain celebrates match point against Carlos Alcaraz of Spain during their second round match on Day 7 of the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 10, 2021 in Indian Wells, California. Clive Brunskill/Getty Images/AFP (Photo by CLIVE BRUNSKILL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A háromszoros Grand Slam-győztes Andy Murray egyre jobb formában játszik sérüléséből visszatérve. A brit teniszező az Indian Wells-i torna 2. fordulójában Carlos Alcárazt győzte le egy óriási meccsen.

Nincsenek szavak arra, hogy Andy Murray mekkora küzdő. Miután 2016-ban egy olyan korszakban, ahol Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer (és Stan Wawrinka) voltak a legnagyobb riválisai, világelső tudott lenni, súlyos sérülésekkel kellett szembenéznie.

Az élsport hatására a csipője olyan rossz állapotba került, hogy 2018-ban és 2019-ben is műtéti beavatkozásra volt szüksége, egyesek szerint még az is veszélyben forgott, hogy tud-e valaha újra járni. Azonban a háromszoros Grand Slam-bajnok nem adta fel, és csipőprotézissel is visszatért a mezőnybe.

Nincsenek szavak arra, amit Andy Murray véghez visz csipőprotézissel a pályára lépve Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Clive Brunskill

Sőt, 2019 végén Belgiumban tornát is tudott nyerni, ami a csodával határos. Nem sokkal azelőtt a könnyeivel küszködve mondta el egy sajtótájékoztatón, hogy lehet, hogy soha többé nem fog tudni pályára lépni.

Szerencsére az állapota sokat javult, küzdőszelleme mellett ennek is köszönhető, hogy idén két meccset is meg tudott nyerni Wimbledonban. Azóta a formája folyamatosan javult, és ha nem Stefanos Tsitsipasszal kellett volna a US Open első körében - egy amúgy óriási meccset - játszania, akkor ott sem az első kör lett volna a végállomás a számára.

A most zajló Indian Wells-i tornára láthatóan még jobb állapotban érkezett meg. Az első fordulóban Adrian Mannarinót simán, 6:3, 6:2-re múlta felül, hogy vasárnap este a 18 éves Carlos Alcáraz ellen léphessen pályára.

Murray az első szettet még 7:5-re elveszítette, de minden rutinját összeszedve sikerült neki a fordítás. Ehhez mindent bevetett, elég csak erre az elsó szervából ütött ászra gondolni:

A 34 éves klasszis egy 6:3-as és egy 6:2-es szettel fordított a több mint három órán át tartó thrillerben.

A következő fordulóban az olimpiai bajnok Alexander Zverev lesz az ellenfél, azon a mérkőzésen már nem ő lesz az esélyes, de ahogyan Tsitsipas ellen a US Openen, úgy ezúttal is komoly gondokat okozhat a világ egyik jelenlegi legjobbjának.

Mindent egy helyen az Eb-ről