Vágólapra másolva!
Súlyos betegségben, mindössze 29 évesen elhunyt Gönczi János, a magyar küzdősport kiemelkedő alakja, a Terrorelhárítási Központ törzsőrmestere. A kiváló harcos édesapja végig fia mellett volt. Most megrendítő nyilatkozatot adott a Borsnak.

Ifjabb Gönczi János szervezetét egy évvel ezelőtt megtámadta az egyik legrettegettebb betegség, a leukémia. Ez iszonyatos fájdalmakkal járt, de ő harcoshoz illő bátorsággal tűrte a megpróbáltatásokat. Még kisfiú volt, amikor a küzdősportokkal foglalkozó édesapja magával vitte az edzőterembe, ahol hamar kiderült, hogy örökölte a tehetséget.

Gyorsan fejlődött, és felnőtt korára a kempóban, a kick-boxban és a kungfuban is bajnoki címet szerezett.

"Sosem kellett nógatnom, kiváló volt a munkabírása – mesélte idősebb Gönczi János, a gyászoló apa.
– A fiam büszke volt rá, hogy felvették a Terrorelhárító Központba dolgozni. Minden kollégájával szót értett, a munkáját pedig nagyon komolyan vette. Kemény fiú volt, a strapát is jól bírta" – mondta a lapnak az apa.

Hirtelen újra romlani kezdett az állapota. Egyre gyengébb lett – csuklott el az édesapa hangja. Augusztusban egy hétre kómába is esett."

A TEK törzsőrmesterének rengeteg váladék felgyülemlett a tüdejében, ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy leszívják azt.

"Még bent voltam a fiam mellett, ő pedig elkezdetett szinte könyörögni: 'Apa, ne engedd, hogy elaltassanak.'

Mondtam neki, hogy a beavatkozásra mindenképpen szükség van. Az volt az utolsó beszélgetésünk. Bevezettek egy csövet a szervezetébe. Még reménykedtünk, de sajnos hiába. Testvérei, a 24 éves Alex és az 5 éves Áron is nagyon szerette. Nem felejtem el, ahogy a kisfiam vidáman szaladgált otthon a szobájában, azt hajtogatva, hogy él a bátyja!"

Az édesapát másnap reggel értesítették a kórházból, hogy legnagyobb gyermeke szíve leállt.