Vágólapra másolva!
Idén sporttörténelmi újdonsággal jelentkezik Magyarország legnagyobb kétnapos, nemzetközi multisport-fesztiválja, a Fitparádé. Buranits Ildikó tulajdonos bejelentése szerint ugyanis októberben, már nemcsak, hogy kiosztanak kilenc IFBB profi kártyát a Fitparade Classic abszolút bajnokai között – ezzel lehet kijutni azokra a profi versenyekre, amelyeknek a győztese az amerikai Mr. Olympia versenyre szerez indulási jogot –, de három kategóriában profi versenyt is rendeznek. Ráadásul sporttörténelmi jelentőséggel bír, hogy először rendeznek Wellness PRO-t Magyarországon.

Azt már megszokhattuk, hogy a Fitparade szervezői csaknem 20 éve évente képesek megújítani a hazai fitnesz események legrangosabb fesztiválját.

Idén új helyszínen, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) sportcsarnokában kerül megrendezésre az esemény, ahol a kilátogatók professzionális körülmények között ismerkedhetnek meg a birkózás mellett több harcművészeti szakággal, funkcionális sportokkal, fitnesszel, testépítéssel, street workout-tal, küzdősportokkal, szkanderrel vagy a rúdsporttal.

A Fitparádé már közel 20 éve a régió legnagyobb kétnapos multisport fesztiváljává növekedett Forrás: fitparade.hu

A két évtizedes tradícióra visszatekintő Fitmodel World tehetségkutatóra 60 fitmodel nevezett, egyébként pedig több mint 500 versenyző fog felvonulni két nap alatt a nagyszínpadon. Összesen 25 ország férfi-női versenyzői versengenek majd a megnyerhető 9 IFBB Pro Card valamelyikéért.

Idén tehát összesen 9 profi licence kártyát lehet nyerni a Fitparádé versenyein, amelyek közül a Bikini és a Wellness kártya birtokosok a vasárnapi IFBB PRO Bikini és IFBB PRO Wellness versenyeken indulhatnak.

Emellett sporttörténelmi jelentőségű lehetőség, hogy először rendezhetnek Wellness PRO-t Magyarországon.

Jasztrab Katalin egy térdsérülésnek köszönhetően nem versenyezhet ugyan, de a jóvoltából érkezik ide a Pro Figure Ms Olympia kvalifikácós verseny.

Jasztrab Katalin támogatásával lehetőség nyílt Magyarországra hozni a Pro Figure showt Forrás: fitparade.hu

Váradi Judit párja, Kökény Béla IFBB Pro testépítő a wellness pro megrendezéséhez nyújtott segítséget. Judit álma az volt, hogy a wellness pro legnépszerűbb versenyzőjét Yarishna Ayala-t magyar színpadon lássa. Kökény Béla éppen két éve a Fitparade bemutatóját követően jutott ki a Mr Olympia színpadára.

Kökény idén sem bízza a véletlenre, mert két év kihagyás után a vasárnapi profi versenyek előtt mutatja be szabadgyakorlatát a Fitparade közönségének.

Az amatőr versenyeken részvételi rekordra számíthatnak, akik a KIMBA-ba mennek szurkolni a hétvégén. A profi Figure-ban Mercz Melindának, Meleg Krisztinának és a Londonban élő Kiss Barbarának drukkolhat a közönség, a Bikini Pro-ban pedig Frits Patríciának és Vongsanti Babettnek.

Érdekesség, hogy a fitlady kategóriában a legidősebb versenyző már betöltötte az 50. életévét, a FittAnyuk között pedig a többszörös fitmodel világbajnok Czine Szilvia 5 hónapos gyermek édesanyjaként tér vissza a színpadra.

Magyarország először rendezhet Wellness PRO-t Forrás: fitparade.hu

Az eseménnyel párhuzamosan fog zajlani mindkét napon a MALESZ Országos Bajnoksága rúdfitness, karika és légtorna kategóriákban. Emellett szombaton küzdősport és birkózó bemutatókat is megtekinthetnek az érdeklődők.

A tét tehát óriási, hiszen a vasárnapi IFBB Pro Qualifier Wellness, Figure és Bikini verseny abszolút győztesei Pro Cardot nyernek és elindulhatnak aznap esti Pro versenyeken, ami a 2022-es Mr Olympiára kvalifikál.