Pap Bianka aranyérmes 100 méteres hátúszásban a tokiói paralimpián

PAP Bianka
Az aranyérmes Pap Bianka a 100 méteres női hátúszás S10-es kategóriájának eredményhirdetésén
Vágólapra másolva!
Pap Bianka aranyérmet nyert 100 méteres hátúszásban a tokiói paralimpián.

Az S10-es kategória magyar indulója - akinek gyerekkori síbaleset miatt nem fejlődött ki rendesen a bal sípcsontja - 1:09.71 perccel a leggyorsabb volt délelőtti előfutamában, illetve összesítésben is, majd az esti döntőben "leúszta" a mezőnyt, végig vezetett, s 1:06.70 perces eredménnyel győzött, több mint két másodperccel megelőzve a második Aurélie Rivard-t.

Pap Bianka aranyérmes lett 100 méteres hátúszásban Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Pap Bianka szerdán ezüstérmes volt 400 méter gyorson, korábban pedig 100 méter mellen a hetedik helyen végzett, 100 méter gyorson negyedik, a sérültségi besorolás alapján 34 pontos 4x100 méteres női gyorsváltóval pedig ötödik lett.

A Vasas 21 éves úszója a magyar küldöttség tizenharmadik érmét - a hatodik aranyat - szerezte.

A vegyes zónában azzal kezdte visszatekintését, hogy alapvetően szeretett volna egy jó időt úszni és egy jót versenyezni.

"Valamilyen szinten bennem volt, hogy jó lenne nyerni, hiszen két éve, a világbajnokságon egy századdal kaptam ki, az nagyon fájt, illetve Rióban is ezüstérmes voltam.

mondta nevetve.
A futamot illetően elárulta, edzőjével, Szabó Álmossal arról beszéltek előzőleg, hogy ha elsőnek fordul, akkor megvan a győzelem.

"Azért én ennyire nem nyugodtam meg, bár nekem is, mint (Konkoly) Zsófinak, a második fele az erősségem.

Hiszen magyarok vagyunk, nem a gyorsaságunkról vagyunk híresek, hanem inkább az állóképességünkről" -

folytatta.

Az aranyérmes Pap Bianka a 100 méteres női hátúszás S10-es kategóriájának eredményhirdetésén Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Sikerült egyéni csúcsot úsznia, mint mondta: az eddigi legjobbja 1:07.4 volt.
"Ez hatalmas javítás szerintem így 21 évesen" - kockáztatta meg, majd úgy folytatta, hogy a világcsúcs (1:05.86) egyre közelebb van.

tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy ez a 100 hát volt-e akkor a fő számai közül a legfőbb, úgy reagált: "Valamilyen szinten igen. Kiskorom óta a hát áll hozzám a legközelebb, és most itt vagyok" - mondta Pap Bianka.