A tokiói olimpia magyar meglepetésérmese már a világjátékokért harcol

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, karate, Hárspataki Gábor
Hungary's Karoly Gabor Harspataki poses with his bronze medal in the men's kumite -75kg at a ceremony of the karate competition during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Nippon Budokan in Tokyo on August 6, 2021. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP)
Vágólapra másolva!
A tokiói játékok utáni pihenőt követően már túl van egy győztes visszatérésen Hárspataki Gábor olimpiai bronzérmes karatéka, aki a hétvégén Moszkvában folytathatja a pontgyűjtést, hogy ott legyen a jövő évi világjátékokon.

A 25 éves versenyző az MTI-nek kedden elmondta, a nyári játékok után három hét pihenőt tartott, de már két hét után elkezdte a kondicionális edzéseket. Az újrakezdés jól sikerült, hiszen az élen végzett 75 kg-ban szeptember elején a Budapest Open nemzetközi versenyen.

- nyilatkozott az MTK sportolója. Hozzátette, súlycsoportonként tízen indulhatnak a nem olimpiai sportágak seregszemléjén az egyesült államokbeli Birminghamben, ő jelenleg a nyolcadik helyen áll a rangsorban.

Hárspataki Gábor előtt Tokióban sem volt lehetetlen Forrás: AFP/Alexander Nemenov

A világjátékokig vezető út fontos állomása lesz a dubaji világbajnokság novemberben, amelyen közvetlen részvételi jogot is lehet szerezni.

"Oda éremért megyek"

- jelentette ki Hárspataki, jelezve, a vb-n is szinte ugyanazokkal az ellenfelekkel kell majd megküzdenie, akikkel Tokióban találkozott.

Távlati célként a 2023-as budapesti világbajnokságot jelölte meg, idézve edzője, Fischer Mihály szavait, miszerint számára az út az olimpiai bronzzal kezdődött.

Hárspataki Gábor Tokióban sporttörténelmi sikert ért el, a sportág első magyar olimpiai érmét szerezte.