Gyermekkori példaképének gratulált, miután legyőzte őt - videó

Frances Tiafoe tenisz
TORONTO, ON - AUGUST 12: Frances Tiafoe of the United States hits a shot against Gael Monfils of France during the third round on Day Four of the National Bank Open at Aviva Centre on August 12, 2021 in Toronto, Ontario, Canada. Vaughn Ridley/Getty Images/AFP (Photo by Vaughn Ridley / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Danyiil Medvegyev magabiztos játékkal jutott a legjobb nyolc közé a Torontóban zajló 3,5 millió dollár (1,05 milliárd forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán.

Az első helyen kiemelt orosz teniszező két szettben nyert az ausztrál James Duckworth ellen a csütörtöki nyolcaddöntős mérkőzésén. A összecsapás 1 óra 9 percig tartott, és Medvegyev csak hat játékot veszített.

A fiatalok közül szintén simán jutott be a negyeddöntőbe a görög Stefanos Tsitsipas és a norvég Casper Ruud. Mindketten két könnyű szettben verték ellenfelüket.

A nap legsportszerűbb pillanatát Gael Monfils és Frances Tiafoe mérkőzése hozta. A francia játékos egy sima és egy szoros szettben tudta legyőzni amerikai riválisát. A rivális szó esetükben csak addig volt érthető, amíg Monfils be nem ütötte a meccslabdát.

Miután ez megtörtént, Tiafoe rendkívül sportszerűen gratulált a nemrég még sérüléssel bajlódó teniszezőnek, és azt is elmondta neki, hogy sok más fiatalhoz hasonlóan gyermekként felnézett rá és példaképként tekintett 11 évvel idősebb ellenfelére.

Tenisz, ATP-torna, Toronto, nyolcaddöntő:
Medvegyev (orosz, 1.)-Duckworth (ausztrál) 6:2, 6:4
Hurkacz (lengyel, 7.)-Baszilasvili (georgiai) 6:7 (7-9), 6:4, 6:4
Monfils (francia, 11.)-Tiafoe (amerikai) 6:1, 7:6 (7-2)
Bautista (spanyol, 10.)-Schwartzman (argentin, 8.) 6:3, 3:6, 7:5
Opelka (amerikai)-Harris (dél-afrikai) 4:6, 7:6 (8-6), 7:6 (7-4)
Tsitsipas (görög, 3.)-Hacsanov (orosz) 6:3, 6:2
Isner (amerikai)-Rubljov (orosz, 4.) 7:5, 7:6 (7-5)
Ruud (norvég, 6.)-Lajovic (szerb) 6:4, 6:3

A negyeddöntő párosítása: Ruud-Tsitsipas, Bautista Agut-Opelka, Medvegyev-Hurkacz, Isner-Monfils