Vágólapra másolva!
A magyar férfi asztalitenisz-válogatott megnyerte első mérkőzését a vasárnapi rájátszásban a szeptember végén kezdődő kolozsvári csapat Európa-bajnokság belgrádi selejtezőjében, így továbbra is élnek a továbbjutási reményei.

Muskó Péter szövetségi kapitány együttese - amelyből ezúttal családi okok miatt hiányzik a tokiói olimpikon Majoros Bence - délután 3-1-re győzött Svájc ellen,

és este az izraeliek ellen harcolhatja ki az Eb-részvételt.

A férfiaknál öt csoportban kezdődtek meg a küzdelmek a szerb fővárosban, ezek győztesei egyből kvalifikálták magukat a kontinensviadalra. A magyarok a finnek mögött második helyen végeztek az A jelű trióban, így a többi csoportmásodikhoz hasonlóan a rájátszásba kerültek, amelynek tétje a hatodik, egyben utolsó elérhető indulási jog.

Szudi Ádám a svájci Cedric Tschanz-ot győzte le Forrás: MTI/Illyés Tibor

A playoff első körében az izraeliek 3-0-ra legyőzték az íreket, így ők játszhattak az elődöntőben a montenegróiakkal, a másik ágon zajlott a magyar-svájci csata. A két győztes 19.30 órától mérkőzik meg a rájátszás döntőjében.

A 2019-ben bronzérmes magyar női csapat már biztos Eb-résztvevő. A kontinensviadalt szeptember 28. és október 3. között rendezik Kolozsváron.

Eredmények (az európai szövetség honlapja alapján):
selejtező, rájátszás:

elődöntő:
Magyarország-Svájc 3-1

Szudi Ádám-Cedric Tschanz 1-3 (1, -9, -6, -3)
Ecseki Nándor-Pedro Osiro 3-1 (10, 4, -6, 7)
Juhász Patrik-Elias Hardmeier 3-2 (-9, -13, 9, 9, 7)
Szudi-Osiro 3-0 (6, 2, 6)

Izrael-Montenegró 3-1