A Tour de France szervezői visszavonták a tömegbukást okozó szurkoló elleni eljárást

Néző okozott tömegbukást a Tour de France nyitószakaszán, galéria, 2021.06.26.
Riders are helped by medical staff members during the 1st stage of the 108th edition of the Tour de France cycling race, 197 km between Brest and Landerneau, on June 26, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Tour de France országúti kerékpáros körverseny szervezői visszavonták azt a keresetüket, amelyet a szombati nyitószakaszon tömegbukást okozó néző ellen nyújtottak be.

Christian Prudhomme versenyigazgató csütörtökön elmondta: visszavonják panaszukat, mert a történet aránytalanul "fel lett fújva", egyúttal szeretne mindenkit emlékeztetni a biztonsági szabályok betartására.

fogalmazott.

Kevesebb mint 46 kilométerrel a cél előtt a Jumbo-Visma egyik versenyzője, a négyszeres időfutam-világbajnok Tony Martin felakadt egy nőnek az útra betartott tábláján és elesett.

A bukásban több tucat versenyző érintett volt, és mivel az eset a mezőny legelejében történt, az egész karaván megtorpant. A földre kerültek között volt az esélyesek közül a szlovén Primoz Roglic, ám ő folytatni tudta a versenyt.

Kevésbé volt szerencsés a német Jasha Sütterlin, akit kézsérüléssel kórházba szállítottak és feladni kényszerült a viadalt, míg a spanyol Marc Soler teljesítette ugyan a szakaszt, ám másnap már nem állt rajthoz, miután a vizsgálatok mindkét karjában törést mutattak ki.

A 30 éves francia nő még a rendőrök kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt.

Pontos személyleírást tettek róla közzé, és gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás miatt indult ellene eljárás.

Néző okozott hatalmas tömegbukást az idei Tour de France versenyen Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Szerdán a nőt megtalálták és őrizetbe vették Landerneau-ban, és sajtóhírek szerint 1500 eurós (közel 527 ezer forintos) pénzbírsággal szankcionálják, amennyiben az érintettek sérülései nem vezetnek három hónapon túlra nyúló keresőképtelenséghez.

Az érintett versenyzők közül Soler már jelezte: fontolgatják, hogy beperelik a nézőt.