Vágólapra másolva!
A háromszoros Grand Slam-győztes és kétszeres olimpiai bajnok teniszező, Andy Murray helyet kapott Nagy-Britannia ötkarikás játékokra utazó csapatában, így Tokióban címvédésre készül férfi egyesben.

A háromszoros Grand Slam-győztes Murray 2012-ben Londonban, majd négy évvel később Rióban is aranyérmes lett tenisz férfi egyesben.

mondta Murray.

Andy Murray szeretné megvédeni az olimpiai bajnoki címét Forrás: AFP/Adrian Dennis

"Nagy izgalommal tölt el, hogy címvédőként indulhatok az olimpián, alig várom a kihívást" - tette hozzá a 34 éves játékos, aki az egyes mellett párosban is ott lesz a mezőnyben, utóbbiban Joe Salisbury társaként.

A wimbledoni füves pályás torna hétfői rajtjára készülő Murray jelenleg csak 119. a világranglistán, mivel makacs csípősérülése és műtétei miatt 2018 óta mindössze 21 tornán játszott. Idén eddig három ATP-viadalon indult, ezeken két mérkőzést nyert.

Kérdéses, hogy Murray milyen formában tér majd vissza és mennyi a reális esélye annak, hogy megvédje a címét. A The Guardian megírta, hogy előnyt jelenthet a klasszis teniszező számára, hogy több sztárjátékos - mint például a szintén kétszeres olimpiai bajnok spanyol csillag, Rafael Nadal, valamint az osztrák Dominic Thiem - is lemondta a tokiói részvételt.