Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A rangsorversenyek végeztével a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) lezárta az olimpiai súlycsoportok világranglistáit, amelyek alapján majd a kiemelést elkészítik a tokiói olimpián. Ezek alapján Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor is az első kiemelt lesz. 

A világ- és négyszeres Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás (kötöttfogás, 77 kg), valamint fivére, az Eb-győztes, vb-2. Lőrincz Viktor (ugyancsak kötöttfogás, 87 kg) esetében ez azt jelenti, hogy a közvetlenül mögöttük következő jelentős riválisokkal nem kerülhetnek össze a tokiói viadal elején, áll a Magyar Birkózó Szövetség közleményében.

Lőrincz Tamás, Lőrincz Viktor és Korpási Bálint hazaérkezése a kazahsztáni vb-ről Forrás: Róth Tamás

A súlycsoportonként a világranglista legjobb 16 birkózóját felvonultató mezőnyben azonban így sem lesz könnyű dolguk az első kiemelteknek sem, például azért, mert aki kevesebb rangsorversenyen indult a, viszont kijutott az olimpiára, az nem szerepel a listán. Ilyen például a mieink közül az egy súlycsoporttal lejjebb fogyasztó, eredeti kategóriájában vb- és Eb-győztes Korpási Bálint (kf, 67 kg), valamint a világkupa-2., junior Eb-első Szőke Alex (kf, 97 kg).

További olimpiai részvevőink közül a vb bronz és vk-ezüstérmes Muszukajev Iszmail (szabadfogás, 65 kg) a negyedik, a 2013-as vb-nyertes, idei Eb-2. Sastin Marianna (női 62 kg) a kilencedik kiemeltként vághat neki az olimpiának. Fiatal tehetségeink közül az Eb-2., U23-as Eb-1. Lévai Zoltán (kf, 77 kg) 4., Kuramagomedov Murad (szf, 74 kg) 5., az idei U23-as Európa-bajnok Váncza István (kf, 67 kg) 21., a junior vb- és Eb-győztes Takács István (kf, 87 kg) 23., a junior Eb-1. Lévai Tamás (kf, 77 kg) 25. a rangsorban.

Mindent egy helyen az Eb-ről