Megvan a magyar csapat az asztalitenisz-Eb-re

Póta Georgina
Vágólapra másolva!
Muskó Péter, a férfi és Bátorfi Zoltán, a női válogatott szövetségi kapitánya is kijelölte csapatát a június 22. és 27. között Varsóban sorra kerülő asztalitenisz Európa-bajnokságra, amelyen egyesben és párosban rendeznek versenyeket.

A férfiaknál az utóbbi években a válogatott gerincét adó kvartett utazik, míg a nőknél a rutinosabb trió (Póta Georgina, Pergel Szandra, Madarász Dóra) mellett az országos bajnokságot megnyerő Imre Leila, valamint Bálint Bernadett bizonyíthat.

"Remélem, hogy mindenki ki tudja hozni magából a maximumot. Főleg párosban lehetnek vérmesebb reményeink. A Madarász, Pergel kettőst másodikként emelhetik ki a világranglista alapján, a Szudi Ádám, Pergel vegyes párost pedig az olimpia miatt kitüntetett figyelemmel kísérjük" - idézte Bátorfi Zoltánt a magyar szövetség hírlevele.

Muskó Péter elvárása az, hogy "a sorsolástól, ellenféltől és pillanatnyi formától függően mindenki hozza ki magából a legjobbat".

Az egynemű párosoknál több magyar játékos is más nemzet képviselőjével próbál szerencsét. Majoros Bence a dán Tobias Rasmussennel indul, Lakatos Tamás pedig a moldovai Vladislav Ursuval. Női párosban Póta a holland Britt Eerlanddal, míg Bálint a szerb Andrea Todoroviccsal áll össze.

Vegyes párosban a Szudi, Pergel duó mellett az Ecseki, Madarász kettősnek is lehet majd szorítani.

A magyar Eb-keret:
férfiak: Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Lakatos Tamás
nők: Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Imre Leila, Bálint Bernadett