Vágólapra másolva!
Az EOLO-Kometa Cycling Team immár prokontinentális szinten vehetett részt a Tour de Hongrie erős mezőnyében. Nem titok, hogy olyan szándékkal érkeztek, hogy Fetter Erik a királyetapon nagyot megy majd, de mindezt beárnyékolta az, hogy a versenyző a 3. szakaszon bukott. A fiatal kerékpáros ennek ellenére megmutatta magát: a Kékestetőre a legjobb magyarként, az összetett 11. helyén ért célba, sőt, az utolsó szakaszon még szöknie is sikerült a budapesti utakon. Csapattársai is minden nap odatették magukat a szökésekben. Ivan Basso abban bízik, hogy jövőre kétszer is jöhetnek Magyarországra.

"A hazai versenyek különösen izgalmasak, hiszen borzongató érzés hallani, ahogy a saját anyanyelveden szurkolnak a pálya széléről. Ati bravúros Giro d'Italia szereplése miatt különösen nagy volt idén a figyelem" - kezdte az összefoglalást Fetter Erik. Erik az első két nap úgy szerepelt, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Mindig megérkezett a főmezőnnyel, tartalékolta magát a királyetapra, hogy szenzációsan mászhassa meg a Kékest. A 2. nap pár centin múlt csak, hogy el tudott kerülni egy bukást, sajnos a 3. napon nem volt ilyen szerencsés. A cél előtt alig 5 kilométerrel akkorát bukott és úgy beütötte a fejét, hogy a kórházból csak késő éjjel mehetett vissza a szállodába. Szerencsére az orvosok zöld utat adtak neki másnapra: nem tört semmilye és a koponya CT-jén is rendben találtak mindent. A 4. szakaszra így komoly zúzódásokkal és korántsem kipihenten érkezett.

Ennek ellenére a 11. helyen zárta a napot, a magyar versenyzők közül a legjobb lett. Eriknek az utolsó, budapesti etapon is sikerült megmutatnia magát. Ő indította a nap szökését, és egy négyfős csapattal 1:20 percre tekertek el a mezőnytől, amit aztán a véghajrára beértek a többiek is.

árulta el Fetter Erik. Előzetesen elárulta, hogy nagy várakozással nézett az utolsó etap elébe is, hiszen a családtagok, barátok előtt tekerni mindig különösen nagy élmény.

Fetter Erik végül a magyarok versenyében a 3., az összesített versenyben pedig a 41. lett.

Most pár hét otthonlét vár rá, persze az edzések közben is folytatódnak.

Fetter Erik a magyarok versenyében a 3. helyen végzett a Tour de Hongrie-n Forrás: Facebook

Az idei Tour de Hongrie-n a csapat sportmenedzsere, Ivan Basso nem tudott fizikailag jelen lenni, mint a korábbi években. De követte az eseményeket.

összegezte az ötnapos versenyt Ivan Basso. A legendás Alberto Contador bátyja, Fran Contador viszont el tudott látogatni Magyarországra, sőt az első etap indítói között volt. "Nagy örömömre Fran úgy mesélt nekem a látogatásáról, hogy a verseny érezhetően szintet lépett, nagyon jól szervezett, és szenvedélyes rajongókat vonz a viadal."

A jövő évi indulás nem kérdéses Ivan Basso számára: "Természetesen azt tervezzük, hogy jövőre is részt veszünk a Tour de Hongrie-n, hiszen ez egy olyan verseny, amely szilárdan szerepel a naptárunkban. És jövőre talán kétszer is jövünk, hiszen idén a budapesti Giro Grande Partenza nem volt lehetséges, de ki tudja, talán 2022-ben sikerülni fog".

Nem feledkezhetünk el a Giro d'Itáliáról, amely a Tour de Hongrie előtti napokban kezdődött, és egészen a hónap végéig tart. Ivan Basso elégedett a csapata teljesítményével.

mondta az olasz sportmenedzser. A magyar csapat résztvevőjéről, Dina Mártonról elmondta, hogy ment nagyon szép szakaszokat már az olasz körversenyen, és biztos benne, hogy a következő napokban is megmutatja tehetségét.

Az összetett verseny eredménye:
1. sárga mezben az Aktív Magyarország díjáért Damien Howson (ausztrál, Team BikeExchange) 18:07:10
2. Ben Hermans (belga, Israel Start-Up Nation) 16 mp h.
3. Antonio Tiberi (olasz, TREK-Segafredo) 24 mp h.

A legjobb magyar versenyző:
1. fehér mezben a Magyar Közút Zrt. és a Bringasport díjáért Pelikán János (Androni Giocattoli Sidermec)
2. Peák Barnabás (Team BikeExchange)
3. Fetter Erik (EOLO-Kometa)