Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szexbotrány a görög tornasportban - évek óta bántalmazzák a versenyzőket

Horizontal WORLD CHAMPIONSHIP TRAINING GYMNASTICS
Greek gymnast Ioannis Melissanidis, 1996 Atlanta Olympic winner in the floor event, flies through the air during his practice on the floor for the World Gymnastics Championships 31 August in Lausanne. (Photo by ERIC FEFERBERG / AFP)
Vágólapra másolva!
22 görög tornász nyílt levélben mondta el, mi folyik az ország tornasportjában. A megfélemlített és elkeseredett versenyzők súlyos bántalmazásokról és szexuális visszaélésekről írnak.

A levelet Katerina Szakellaropoulounak, a görög legfelsőbb bíróság elnökének és Kiriákosz Micotákisznak, az ország miniszterelnökének címezték. A levélben részletesebben leírták azokat a támadásokat, amelyek 1985 óta zajlanak.

A sportolók testi és lelki fenyítésről, kényszerítésről, szexuális zaklatásról, valamint a kemény és brutális felkészülésről írtak.

Alexandrosz Adamidisz, aki a sportolók ügyvédjeként dolgozik ebben az ügyben a tornászok levelét bemutatta az újságíróknak. A görög média megdöbbent, mert az ügy teljesen váratlanul ért mindenkit.

A levélben az áll, hogy az edzők brutálisan bántak a versenyzőkkel, ütötték, rúgták őket az edzéseken. Olyan is előfordult, hogy különböző tárgyakkal dobálták meg őket. Több esetben eltávolították a teremből a padlószőnyeget, a versenyzőknek így kellett edzeniük. Szexuális ajánlatokat is tettek, többeket bántalmaztak.

Forrás

Mindent egy helyen az Eb-ről