Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Halálközeli élményt élt át a szakadékba zuhanó kerékpáros

cycling Horizontal CYCLING ROAD RACE FALL CASUALTY
Deceuninck - Quick Step Belgium rider Remco Evenepoel is carry away by medical staff on a stretcher after crashed during the 114th edition of the giro di Lombardia (Tour of Lombardy), a 231 km cycling race from Bergamo to Como on August 15, 2020. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
A belga kerékpáros, Remco Evenepoel tavaly augusztusban hatalmasat bukott a Giro di Lombardia versenyen. A 21 éves biciklista egy interjúban elárulta, hogy milyen szörnyű élmény volt átélnie a balesetet, de ma már hálás azért, hogy életben van, és újra versenyezhet.

Az egész kerékpársportot megdöbbentette az a baleset, amely tavaly augusztusban történt a 21 éves belga biciklistával az egynapos olasz Giro di Lombardia versenyen.

A tehetséges kerékpáros 40 kilométerrel a verseny vége előtt egy völgyhídon bukott, és a szakadékba zuhant. Evenepoelt a balesetet követően kórházba szállították, ahol kiderült, hogy a medencecsontja és a tüdeje sérült meg.

Remco Evenepoel balesete:

A dán B.T. megírta, hogy Evenepoel egy interjúban elmagyarázta, hogy miképpen élte meg az augusztusi balesetet.

- mondta a 21 éves belga sportoló.

Evenepoel elmondta, hogy amikor a földön feküdt, teljesen erőtlennek érezte magát, és nem tehetett mást, csak várta a segítséget.

Amint megfordították, rendkívüli fájdalmat érzett, és néhány másodperc kiesett az életéből, amelyre nem emlékszik.

Remco Evenepoel szörnyű balesetet szenvedett tavaly augusztusban Forrás: AFP/Marco Bertorello

A biciklista arra még emlékezett, hogy a völgyhíd peremének nekiment, azonban utána egy pillanatra kialudt a fény, és minden eltűnt számára. Ma már szerencsésnek érzi magát, hogy nem valamivel lejjebb történt vele a baleset.

- elevenítette fel a nem mindennapi esetet Evenepoel.

A fiatal kerékpáros azt is elmondta, hogy tudatában volt annak, hogy veszélyes kanyar következik, és hirtelen halálfélelmet érzett.

- árulta el a versenyző.

Evenepoel már felépült, és hálás azért, hogy kapott egy újabb esélyt az élettől, és ha minden a tervei szerint alakul, akkor az egy hónap múlva kezdődő Giro d'Italia versenyen már indulni fog.

Mindent egy helyen az Eb-ről