Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A világelső Novak Djokovic jelenleg a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon szerepel, ám közösségi oldalán betekintést engedett rajongóinak a felkészülésébe.

A Taylor Fritz elleni mérkőzése előtt a 17-szeres Grand Slam-győztes játékos a hivatalos Instagram-oldalán tett közzé egy videót arról, hogyan fejleszti a rugalmasságát. A 33 éves szerb klasszis az úgynevezett légi jóga segítségével igyekszik újjászületni két mérkőzés között, legalábbis a bejegyzésében azt írta, ennek a mozgásformának köszönhetően kész hernyóból pillangóvá válni.

Djokovic ötszettes csatában jutott tovább pénteken Forrás: AFP/Brandon Malone

Az antigravitációs jóga lényege egyébként, hogy a gyakorlatokat hammockban, vagyis egy felfüggesztett nagy teherbírású, rugalmas „függőágyban" végzik. A teniszsztár rehabilitációs hobbija ötvözi a hagyományos jógát, a piláteszt és a táncot is.

Djokovic a sérülések elkerülése miatt rendszeresen jógázik és meditál, illetve elmondása szerint ez segít megerősíteni a csípőjét illetve a derekát.

A világranglistát vezető Djokovic pénteken ötszettes csatában jutott tovább a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi versenyének harmadik fordulójából. A szerb teniszezőt hasfal sérülés miatt kellett ápolni, a mérkőzés után pedig azt mondta, hogy biztosan izomszakadása van.

Amennyiben Djokovic tudja vállalni a játékot, akkor a vasárnapi nyolcaddöntőben a Fucsovics Mártont búcsúztató kanadai Milos Raoniccsal találkozik.

Mindent egy helyen az Eb-ről