Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Naomi Oszaka döntős az Ausztrál Openen

Serena Williams Naomi Osaka
Naomi Osaka (R) of Japan talks elbow bumps with Serena Williams of the US at the end of their match during the 'A Day at the Drive' exhibition tournament in Adelaide on January 29, 2021. (Photo by Brenton Edwards / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A nőknél a harmadik helyen kiemelt japán Oszaka Naomi és a 22. helyen rangsorolt amerikai Jennifer Brady jutott be a döntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A csütörtöki elődöntőben Oszaka a 10. helyen kiemelt, 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai Serena Williams ellen nyert magabiztosan, 1 óra 15 perc alatt. A japán rögtön elveszítette ugyan az első szervagémjét, de 0:2 után már ő irányította a játékot, és két brék, valamint 5:3 után saját adogatójátékával szettelőnyre tett szert. A második játszmát már a japán teniszező kezdte brékkel, előnyét 4:3-ig tudta megőrizni. Amerikai riválisa azonban hiába egyenlített egy brékkel, a következő gémet, saját szervajátékát megint elbukta, így Oszaka azt a szettet is saját adogatójátékával tudta lezárni.

Oszaka a negyedik Grand Slam-döntőjére készülhet, a korábbi hármat megnyerte, egyszer - 2019-ben - Melbourne-ben is diadalmaskodott már.

Brady háromszettes csatára kényszerült a 25. helyen kiemelt cseh Karolina Muchova ellen. A döntő játszmában Brady 1:1 után került brékelőnybe, amely elég is volt számára a végső győzelemhez, bár a találkozót lezáró gém óriási küzdelmet hozott. Utóbbiban Muchova háromszor jutott bréklabdához, amerikai ellenfele pedig az ötödik meccslabdájával tudta lezárni az összecsapást, amely 1 óra 55 percig tartott.

A döntőbe jutott két játékos eddig háromszor mérkőzött meg egymással, Brady 2014-ben aratta egyetlen győzelmét, Oszaka 2018-ban Charlestonban és tavaly a US Open elődöntőjében bizonyult jobbnak.

Eredmények, elődöntő, nők:
Oszaka (japán, 3.)-S. Williams (amerikai, 10.) 6:3, 6:4
Brady (amerikai, 22.)-Muchova (cseh, 25.) 6:4, 3:6, 6:4

Mindent egy helyen az Eb-ről