Vágólapra másolva!
Állandó jelleggel felkerül a WBC bajnoki öveire a szervezet történetének egyik legnagyobb bajnokának, Floyd Mayweather Jr.-nak a fotója.

Karrierje során összesen öt súlycsoportban nyerte el a WBC szervezet világbajnoki címeit a veretlenül visszavonult Floyd Mayweather Jr. A világszervezet ezért, illetve a hosszú évekig súlycsoportoktól függetlenül (pound for pound) listavezető amerikai pályafutása elismeréseként döntött úgy, hogy ezentúl Mayweather fotója is felkerül a WBC világbajnoki öveire, írja a Profiboksz.hu szaklap.

Maywether pózol 2017. augusztus 26-án a WBC által felajánlott, de saját magáról elnevezett övvel a Connor McGregor elleni gálameccs megnyerése után Forrás: AFP/2017 Getty Images/Christian Petersen

Az ifja Mayweather mellett csak a háromszoros nehézsúlyú világbajnok, Muhammad Ali, illetve a szervezet korábbi elnöke, Jose Sulaiman kap állandó helyet a bajnokoknak járó derékdíszeken.

Az utóbbi években leginkább értelmezhetetlen gálameccseken pénzt kereső Mayweather természetesen nagyon örül a rangos elismerésnek.

„Emlékszem, mikor életem első WBC övét elnyertem, csak néztem és arra gondoltam, de jó lenne, ha egy nap az én fotóm is felkerülne rá a többi nagy bajnoké mellé. Nekem tehát ezzel egy régi álmom vált valóra, hogy a legendás Ali és Don Jose mellé az én képemet is felrakják a világbajnoki övekre, és ezzel elismerik a szervezet és a sportág iránti elkötelezettségemet. Nem tudom kifejezni, mennyire megtisztelőnek érzem ezt."