Vágólapra másolva!
A 19 éves Késely Ajna magabiztos teljesítménnyel nyerte meg a 400 méteres női gyorsúszást a Kaposváron megrendezésre kerülő úszó országos bajnokság csütörtöki napján. A legnagyobb nevek közül Milák Kristóf, Jakabos Zsuzsanna és Rasovszky Kristóf sem tudott aranyérmet szerezni.

A 400 méteres gyorsúszásokkal kezdődött a csütörtöki nap a somogyi megyeszékhelyen. A hosszútávúszó világbajnok Rasovszky Kristóf egy számára rövidnek mondható számban a harmadik helyen végzett. Az aranyérmes Holló Balázs lett 3:49:44-es egyéni csúccsal, az ezüstérem pedig Zombori Gáboré lett.

A női versenyen Késely Ajnát senki sem tudta megszorítani. A 19 éves magyar tehetség 4:13:11-es idejétől több mint három másodperccel maradt el a második helyezett Fábián Bettina.

Késely Ajna ezúttal sem maradt aranyérem nélkül (a kép illusztráció) Forrás: AFP/Andy Buchanan

Az 50 méteres férfi pillangóúszásban Szabó Szebasztián fölényes győzelmet aratott Milák Kristóf és Holoda Pétert megelőzve. A versenyszám női győztese Ollé Mónika lett.

- idézte a Magyar Úszó Szövetség a 20 esztendős Milákot.

Milák hozzátette, ez nem ugyanaz, mint amikor "kihagysz valami miatt több hetet, és aztán edzetlennek érzed magad, mert azon lehet segíteni".

"Ez valami más, valami nagyon furcsa fáradtság, aminek a konkrét testi okait eddig nem tudták megállapítani,

úgyhogy szerintem megyek újra kivizsgálásokra. Aztán ha tényleg nem más, mint az edzetlenség, akkor talán megnyugszom, mert inkább legyen ez, minthogy próbálok pörögni ezerrel, de van valami rejtélyes betegségem. Azért a százat nagyon várom, az finom kis mulatság lesz" - fűzte hozzá.

A 200 méteres férfi vegyesúszásban Bernek Péter és Cseh László visszalépését követően Kós Hubert magabiztos teljesítménnyel lett országos bajnok. Sós Dánielt két és fél másodperccel, Berecz Balázst hat másodperccel előzte meg.

A női 200 méteres vegyesúszás Hosszú Katinka távollétében Sebestyén Dalma és Jakabos Zsuzsanna párharcáról szólt, amiből Sebestyén jött ki győztesen. Az olimpiai A-szint nem jött össze neki, de 2:3:22-es ideje bizakodásra adhat okot.

A 4*200 méteres férfi gyorsváltóban a címvédő BVSC a harmadik váltótagok medencébe kerülésére behozhatatlan előnyre tett szert, és végül közel tíz másodperccel ért hamarabb célba, mint az ezüstérmes Budafóka SE. A győztes váltó tagjai: Németh Nándor, Alexander Povarnitsyn, Csicsáky Péter és Bernek Péter.

A nőknél a Pádár Nikoletta, Fábián Bettina, Fábián Fanni, Vas Luca összeállítású Szegedi Úszó Egylet még fölényesebb győzelmet aratott, mint a férfiaknál a zuglóiaknál.

A csütörtöki győztesek:
férfiak:
400 m gyors: Holló Balázs (Egri Úszó Klub) 3:49.44 perc
50 m pillangó: Szabó Szebasztián (Győri Úszó SE) 23.19 másodperc
200 m vegyes: Kós Hubert (UTE) 1:59.01 perc
4x200 m gyorsváltó: BVSC-Zugló (Németh Nándor, Povarnitsyn Alexandr, Csicsáky Péter, Bernek Péter) 7:35.66 perc
nők:
400 m gyors: Késely Ajna (Kőbánya SC) 4:13.11 perc
50 m pillangó: Ollé Mónika Beatrix (Stamina TK) 26.89 másodperc
200 m vegyes: Sebestyén Dalma (Győri Úszó SE) 2:13.22 perc
4x200 m gyorsváltó: Szegedi Úszó Egylet (Pádár Nikoletta, Fábián Bettina, Fábián Fanni, Vas Luca) 8:16.51 perc