Ijesztő horrorbalesete volt a világbajnok osztrák alpesi síelőnek a világkupán - videó

ski Horizontal
Austria's Nicole Schmidhofer celebrates her second place during the winners' ceremony of the Super-G event at the FIS Alpine Women Skiing World Cup in Garmisch-Partenkirchen, southern Germany, on February 9, 2020. (Photo by Christof STACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
Hatalmas baleset érte az osztrák válogatott világbajnok alpesi síelőjét, Nicole Schmidhofert a pénteki franciaországi, Val d'Isere-i világkupa lesiklóversenyén.

A 31 éves stájer síelő egy ugrató után rosszul ért a hóra. A hibát próbálta kijavítani, azonban elvesztette az egyensúlyát és nagyjából száz kilométeres sebességgel belecsapódott a versenypályát védő hálóba, amelyet - feltehetően a nagy sebesség miatt - a síléce átszakított, így a pálya melletti erdőbe zuhant.

A helyszínt nehezen tudták megközelíteni a mentők, végül csaknem fél óra után sikerült kiszabadítani és kórházba vinni. Állapotáról annyit árultak el, hogy nem ájult el és az arcán megsérült.

Frissítés:

A francia orvosok diagnózisa szerint fenn áll a veszélye, hogy elszakadt a keresztszalag és az oldalszalag a térdében, ezért Ausztriába szállították a síelőt, hogy Innsbruckban, egy szakklinikán folytassák a vizsgálatokat.

Nicole Schmidhofer a februári Garmisch-Partenkirchen-i világkupán Forrás: AFP/Christof Stache

Ennél az ugratónál több versenyzőnek is gondjai voltak az érkezéskor. Ráadásul a pálya hol árnyékban, hol napos részen halad, ez nagyon nehezíti a síelők tájékozódását, mert a pályán lévő buckákat, nem látják. Négy versenyzővel később az összetett világkupa-győztes olasz Frederica Brignone is ugyanitt elesett, és szintén a hálóba csapódott, de ő utána le tudott jönni a pályáról.