Ítéletidő miatt törölték az alpesi sízők világkupafutamait

Semmering, 2020. december 28. A női alpesi sí világkupa óriás-műlesiklásának második futama előtt próbálják helyreállítani a pályát az ausztriai Semmeringben 2020. december 28-án. Az erős szél miatt a második futamot végül törölték. MTI/EPA/Christian Bruna
Vágólapra másolva!
Ahogy a férfiaknak Bormióban a szuperóriás-műlesikló, úgy a nőknek Semmeringben a második óriás-műlesikló futamot kellett törölni hétfőn az alpesi sízők világkupa-sorozatában a rossz időjárási körülmények miatt.

A nemzetközi szövetség (FIS) közlése szerint az osztrák helyszínen, ahol kedden műlesiklásban méri össze a tudását a mezőny, nem folytatják és később sem fejezik be a viadalt.

A női alpesi sí világkupa óriás-műlesiklásának második futama előtt próbálják helyreállítani a célterületet az ausztriai Semmeringben 2020. december 28-án. Az erős szél miatt a második futamot végül törölték. Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

A második futam előtt olyan erős szél volt, hogy előbb lejjebb vitték a rajtot, majd kétszer is elhalasztották a kezdést, de a helyzet csak tovább romlott, mert az erős széllökések elkezdték lebontani a célterületet, így a szervezők a törlés mellett döntöttek.

Az első futam után a vk-pontversenyben élen álló szlovák Petra Vlhova vezetett.

A szervezőknek igencsak meggyűlt a baja a nagy széllel Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

Az erős havazás és a rossz látási viszonyok miatt lehetetlenné vált az olaszországi Bormióban a férfiaknak sem tudtak futamot rendezni.

A változtatás egyben azt is jelenti, hogy a keddre tervezett lesiklásra csak szerdán kerül sor a Stelvio legendás lejtőjén.