Vágólapra másolva!
Szabó Frigyes után Tóth Benedek is kikapott, így a magyarok helyezetlenül zárták a prágai cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapját.

A 81 kilogrammos Tóthra a nyolcaddöntőben a 2018-ban Eb-ezüstérmes belga Sami Chouchi várt. Első találkozójukon kezdettől fogva az ellenfél irányított, de a Rákosvidéke Hajtós DSE 20 éves versenyzője - aki februárban bronzérmet nyert a felsőőri (Oberwart) világkupa-versenyen - bravúrosan kitornázta magát egy kemény karfeszítésből.

Nem sokkal később a 27 éves rivális villámgyorsan lecsavarta a földre Tóthot, és máris vazaarival vezetett, majd újabb földharc következett, és a második gyilkos erejű karfeszítésből már nem volt menekvés: a magyar dzsúdós 57 másodperccel a vége előtt lekopogta ellenfele akcióját.

Előzőleg a 73 kilós Szabó Frigyes a 32 között kikapott, így a magyarok számára befejeződött a pénteki versenynap az O2 Arenában.

A válogatott az 57 kilós Karakas Hedvig csütörtöki diadala révén egy aranyéremnél tart a cseh fővárosban.

Karakas Hedvig (kékben) arannyal zárta a prágai Eb-t Forrás: MTI/Czagány Balázs

Az Eb szombati zárónapján a nőknél +78 kilóban Szigetvári Mercédesz (Mogyi Bajai JC), míg a férfiaknál 90 kilóban Tóth Krisztián (Pénzügyőr SE) és Gőz Roland (MTK Budapest), 100 kilóban Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE) és Vég Zsombor (Ceglédi VSE), +100 kilóban pedig Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE) képviseli a magyar színeket.