Novak Djokovic egy fontos mutatóban már Federer és Nadal előtt jár

tenisz Novak Djokovic
Serbia's Novak Djokovic poses with his trophy after winning the final match of the Men's Italian Open against Argentina's Diego Schwartzman at Foro Italico on September 21, 2020 in Rome, Italy. (Photo by Riccardo Antimiani / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Pályafutása 36. mesterversenyét nyerte hétfőn Rómában Novak Djokovic. A szerb teniszező a Grand Slam-tornák utáni második legrangosabb viadalokon szerzett trófeák számában megelőzte Rafael Nadalt.

A 33 éves világelső New York-i botrányát és leléptetését leszámítva továbbra is veretlen 2020-ban. Ő nyerte mindkét Masterst (Western & Southern Open és Róma), amivel megelőzte a vonatkozó rangsorban az addig 35 trófeával az élen álló Rafael Nadalt.

A "Nagy Hármas" harmadik tagja, Roger Federer összesen 28-at tudott megnyerni ebből a kategóriájú tornákból, azonban még a svájci sem büszkélkedhet azzal, amivel Djokovic: A szerb az összes Masterst legalább kétszer megnyerte pályafutása során, ami elképesztő teljesítmény.

A Grand Slam-trófeák számában még Federer (20) és Nadal (19) mögött van, de ebben már a következő hétfőn kezdődő Roland Garroson faraghat. Igaz, Párizsban minden körülmények között Nadal a trófea első számú várományosa, és az osztrák Dominic Thiem is kiváló formában van, de mit monjunk arra a játékosra, aki 32 idei mérkőzéséből 31-et megnyert.