Negatív tesztek után minden csapat folytathatja a Tour de France-t

cycling Horizontal
Stage winner Team Jumbo rider Belgium's Wout van Aert (L) and Team NTT Pro Cycling rider Norway's Edvald Boasson Hagen (2L) sprint to crosses the finish line at the end of the 7th stage of the 107th edition of the Tour de France cycling race, 168 km between Millau and Lavaur, on September 4, 2020. (Photo by BENOIT TESSIER / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Mind a 22 csapat folytathatja kedden a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt a vasárnap és a hétfői pihenőnapon elvégzett koronavírusteszteket követően.

A nemzetközi szövetség (UCI) és a szervezők bejelentése szerint a kerékpárosokon és stábtagokon elvégzett mind a 785 vizsgálat negatív eredményt hozott, így mind a 156 versenyben lévő bringás ott lehet a rajtnál La Tour-du-Pinben a keddi (mai) szakaszon, amely hegyi befutóval végződik a Villard-de-Lanson.

A szervező Amaury Sport Organisation (ASO) a viadal előtt azt a rendelkezést hozta, hogy amennyiben egy csapat két tagja - legyen az kerékpáros vagy stábtag - megfertőződik, úgy az egész istállót kizárják a versenyből.

Negatív tesztek után minden csapat folytathatja a Tour de France-t Forrás: AFP/Benoit Tessier

Egy hét karantén után visszatérhet a viadalhoz a versenyigazgató Christian Prudhomme, akinek egy hete lett a pozitív tesztje, a karantént követően azonban a vizsgálata negatív eredményt hozott.

A francia körverseny záróhete előtt a sárga trikós szlovén Primoz Roglic (Jumbo-Visma) előnye 40 másodperc honfitársa, Tadej Pogacar (UAE) előtt, míg a harmadik helyen álló kolumbiai Rigoberto Urán (EF) lemaradása már több mint másfél perc. Az előzetesen a nagy esélyesek között számon tartott címvédő Egan Bernal (Ineos Grenadiers) 8 és fél perces hátrányával már kiszállt az összetettért vívott csatából. Szlovén kerékpáros még nem diadalmaskodott a francia körversenyen.

A 107. Tour de France vasárnap a hagyományok szerint a párizsi Champs-Élysées-n zárul.