Vágólapra másolva!
Hatalmas meglepetést hozott az Oklahoma állambeli Tulsában rendezett profi ökölvívó gála, melynek főmérkőzésén az esélytelennek tartott Jessica McCaskill legyőzte a 13 éve veretlen norvég Cecilia Breakhust, és ezzel ő lett a négy nagy szervezet váltósúlyú világbajnoka.

A szabadtéren felállított ringben rendezett mérkőzésen a bukméreknél sokkal esélytelenebbnek tartott, az összecsapás kedvéért egy súlycsoportot fellépő McCaskill kezdett jobban, és a fiatalon hajlékatalnként tengődő, ma viszont már Chicagóban befektetési bankárként dolgozó bokszóló meg tudta tartani a 10 menetes mérkőzés első felében megszerzett előnyét, és végül megosztott pontozással (95-95, 97-94 és 97-93) legyőzte a súlycsoportoktól függetlenül a világ legjobbjának tartott Breakhust.

A norvég bokszolónak 36 győzelem után ez volt 13 éves bokszkarrierje első veresége, ami azt jelentette, hogy a négy nagy (WBA, WBC, IBF és WBO), valamint egy kiseebb (IBO) őrzött világbajnoki öveit is elvette tőle McCaskill. Breakhus 2009-ben szerezte meg első vb-övét, amelyhez szépen összegyűjtötte a többit is, így lett 2014-ben az első női profi ökölvívó, aki egy súlycsoportban valamennyi szervezetnél bajnoknak mondhatta magát.