Az olimpiai bajnok Csipes Tamara még a férfi kajakosokat is leelőzi

Kajak-kenu világbajnokság, Szeged, 2019 Csipes Tamara
Csipes Tamara magabiztosan készül a jövő évi olimpiára
Vágólapra másolva!
Dombvári Bence, a Budapesti Honvéd vb-ezüstérmes kajakosa elmondta, hogy klubtársa, az olimpiai bajnok Csipes Tamara annyira gyors, hogy még a férfi versenyzőket is lehagyja.

Csipes Tamara továbbra is kirobban az erőtől. A Honvéd kajakosa tavaly nyáron két aranyérmet nyert a szegedi kajak-kenu világbajnokságon, a tokiói olimpián pedig megkérdőjelezhetetlen lett volna a helye a magyar válogatottban. A koronavírus miatt jövő nyárra halasztották az ötkarikás játékokat, így a magyar kajak-kenusok idei felkészülése is rendhagyóra sikeredett, a 30 éves kajakos azonban kirobban az erőtől, amire bizonyíték, hogy szerdán a kajak-kenusok edzésverseny-sorozatának utolsó fordulójában K-1 500 méteren mindkét futamot megnyerte.

Csipes Tamara magabiztosan készül a jövő évi olimpiára Fotó: Csudai Sándor - Origo

„A fővárosban többször együtt edzünk.

– mondta a Borsnak Dombvári Bence, aki maga is érezte, milyen elképesztő energia van klubtársában, aki olyan villámgyors volt, hogy 100 méteren le is hagyta őt. – Érdekes lenne egy verseny ellene, persze hivatalosan nem valószínű, hogy ilyenre bármikor is sor kerül – tette hozzá Dombvári, aki azért szurkol, hogy ha jövőre következnek az éles olimpiai válogatók, Csipes Tamara kiharcolja az 500-as egyes hajóban való tokiói indulás jogát.

Az olimpiai bajnok Csipes Tamara az szolnoki edzés-versenyen után elmondta, hogy az augusztusi országos bajnokságon még biztos rajthoz áll, az idei szegedi világkupán viszont nem akar versenyezni.