Dillian Whyte fenyegetőzése kiütötte a nyeregből Anthony Joshuát

Boxing Saudi Arabia - Dillian Whyte vs Mariusz Wach Sports BOXING
dpatop - 07 December 2019, Saudi Arabia, Diriyah: British professional boxer Dillian Whyte celebrates defeating Polish Mariusz Wach (not pictured) in their Heavyweight contest at the Diriyah Arena. Photo: Oliver Weiken/dpa
Vágólapra másolva!
A WBC profi ökölvívó szervezet interim világbajnoka a napokban megüzente a szervezetnek, hogy bíróságra is hajlandó menni, ha nem kap esélyt hivatalos világbajnoki kihívóként. Meghallották a szavait.

Egyelőre úgy fest, bejöhet a nehézsúlyú Dillian Whyte fenyegetőzése és ügyének jogi útra terelése, ugyanis a WBC szervezet elnöke, Mauricio Sulaiman a minap úgy nyilatkozott, hogy az interim bajnok – azaz Whyte – érvényesítheti kötelező kihívói jogát, a Tyson Fury–Deontay Wilder történet újabb felvonása előtt, írja cikkében a Profiboksz.hu.

Mint ismert, Whyte 2018 óta vár a sorára, hogy a WBC-nél világbajnoki címért bokszolhasson, és elég kemény riválisokon dolgozta magát keresztül a kötelező kihívói pozícióig. A brit sportoló azonban nemrégiben – olyan híreket hallva, amely szerint a világelső Tyson Fury először Deontay Wildernek ad még egy mérkőzést, majd egy Anthony Joshua elleni kétmeccses sorozat következik – jogi keresetet adott be a WBC döntése ellen, megelégelve a folyamatos időhúzást.

Dillian Whyte a szorítón kívül már nyert egy menetet Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Oliver Weiken

Úgy tűnik, bejött a terve, hiszen Sulaiman elnök nemrég a támogatásáról biztosította Whyte-ot:

„A WBC nehézsúlyú világbajnokának kötelező címvédés következik, méghozzá az interim bajnok, Dillian Whyte ellen.

Joshua és Fury kiálltak a nyilvánosság elé és azt mondták, jó kis megállapodást körvonalaztak. Ez rendben van, de addig még sok a tennivalójuk."