Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megvan a háromszoros világbajnok kerékpárversenyző őszi programja

Peter Sagan
03 December 2019, Bavaria, Kolbermoor: Peter Sagan, three-time world champion and member of the German racing team Bora-hansgrohe, will be on stage at the presentation of the cycling team for the year 2020. Photo: Matthias Balk/dpa
Vágólapra másolva!
Peter Sagan kihagyja a koronavírus-járvány miatt őszre halasztott kockaköves klasszikus országúti kerékpárversenyeket, és pályafutása során először elindul a Giro d'Italián.

A háromszoros világbajnok szlovák bringás eredetileg is idén vett volna részt először az olasz háromhetesen, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezték volna. Csapata, a német Bora-Hansgrohe vezetője, Ralph Denk kedden megerősítette: Sagan nem áll rajthoz október 18-án a flandriai körversenyen, sem az október 25-i Párizs-Roubaix-n, mivel a két Monumentum - az öt legnagyobb egynapos versenyt nevezik így - egybeesik az október 3-tól 25-ig tartó Giróval.

Peter Sagan először indul a Girón Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Matthias Balk

- fogalmazott Ralph Denk.

A szurkolók körében rendkívül népszerű 30 éves szlovák sztár 2016-ban a flandriai körversenyt, 2018-ban pedig a Párizs-Roubaix-t nyerte meg. Sagan ott lesz a szezon augusztus elsejei újraindulásán a Strade Bianche-n, hogy aztán megkísérelje megnyerni harmadik Monumentumát, az augusztus 8-án sorra kerülő Milánó-Sanremót, amelyen korábban kétszer is második lett.

Sagan a Giro előtt a Tour de France-on is indul augusztus 29. és szeptember 20. között: a francia körversenyen eddig hétszer nyerte meg a sprinterek pontversenyét, és így a zöld trikót.

Mindent egy helyen az Eb-ről