Pique pesszimista az idei Davis-kupával kapcsolatban

New York Presentation of the Davis Cup  tennis Horizontal
Kosmoa Founder and President, Spanish football player Gerard Pique speaks at the Davis Cup Presentation on September 5, 2019 in New York. (Photo by Bryan R. Smith / AFP)
Vágólapra másolva!
Gerard Pique bevallotta, pesszimista az idei tenisz Davis-kupa megrendezésével kapcsolatban, miután a koronavírus-járvány miatt Spanyolországban korlátozások vannak érvényben a rendezvények látogatottságát illetően.

A Barcelona futballistája által vezetett befektetési csoport, a Kosmos 2018-ban hárommilliárd euróért vette meg az esemény rendezési jogát, s alaposan át is alakította a lebonyolítást. A férfi válogatottak versenysorozatának győztese tavaly óta a 18 csapatos madridi fináléban dől el, a hagyományos hazai és idegenbeli párharcokra már csak a selejtezőben kerül sor.

Idén is a spanyol főváros a döntő házigazdája, s a magyar válogatott is a résztvevők között lenne.

– nyilatkozott Pique a spanyol Movistar televíziónak.

"Sok a bizonytalanság. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a sportminisztériummal és a kormánnyal, hogy fogadhatunk-e a szurkolókat. Különbözőek a vélemények, s egyelőre biztos választ senki nem tud adni" – folytatta.

Gerard Piqué a Davis-kupa társaságában Forrás: AFP/Bryan R. Smith

Hozzátette: a szigorú intézkedések az előkészületeket is megnehezítik, de a csapata továbbra is azon dolgozik, hogy ha enyhülnek a korlátozások – és esetleg nézőket is beengedhetnek –, megrendezhessék az eseményt.

"Úgy gondolom, a következő hetekben tisztul majd a kép, mi mindenesetre készen fogunk állni" – fogalmazott.

Pique március óta nem futballozott, de a múlt héten visszatért csapatához, a Barcelonához, ahol ismét adott az egyéni edzéslehetőség. A liga elnöke szerint június 12-én folytatódhat a spanyol bajnokság, de a játékos úgy érzi, több időre lenne szükség a visszatérés előtt.

"Ez mindössze egy hónap, felkészülési meccsek nélkül. Bár biztos vagyok benne, hogy a La Liga a legjobbat akarja, és reméli, nem lesznek sérülések, én mégis úgy gondolom, néhány nappal többre lenne szükség a megfelelő felkészüléshez" - mondta a 33 éves, világ- és Európa-bajnok védő.