Szinte minden pénzét a doppingellenes harcra költötte a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség

(SP)CHINA-TAIYUAN-2ND YOUTH GAMES-WEIGHTLIFTING (CN) se
(190813) -- TAIYUAN, Aug. 13, 2019 (Xinhua) -- Deng Hua of Guangdong Province Delegation competes during men's weightlifting 81kg final of the 2nd Youth Games of the People's Republic of China in Taiyuan, north China's Shanxi Province Aug. 13, 2019. (Xinhua/Zhan Yan)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) 2019-es költségvetési beszámolója szerint a szervezet bevéleinek szinte a teljes egészét a doppingellenes harcra költötte a tavalyi évben.

Az Insidethegames.biz olimpiai hírekkel foglalkozó oldal cikke szerint az IWF 2019-ben a 2,57 millió dolláros bevételéből 2,4 millió dollárt költött erre az egy programra, ami a bevételek 93%-át jelenti. Összeg szerint ez több mint, amit 2018-ban költöttek el ugyanerre, akkor 2,26 millió dollár ment el a dopping elleni programokra, viszont sokkal több, 4,1 millió dollár volt a szervezet bevétele.

Ugyanakkor a lap megjegyzi, hogy még ez is kevés ahhoz, hogy az IWF hatékonyan tudjon szerepet vállalni az International Testing Agency nevű ellenőrző szervezet munkájában.

A súlyemelő szövetség erőfeszítéseinek eredményei majd csak később mutatkoznak meg, egyelőre még arról szólnak a hírek, hogy sorra tiltják el a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpián pódiumra lépő, netán érmet szerző versenyzőket.

Címlapi kép: Egy fiatal kínai súlyemelő munkában a 2. Kínai Ifjúsági Játékokon a 81 kilós súlycsoport versenyében (Xinhua/Zhan Yan)