Az új elitligát és az IAAF elnökét kritizálja a világbajnok sprinter

IAAF Athletics World Championships London 2017 - Day 9 2017 London United Kingdom August Queen Elizabeth Olympic Park London Stadium IAAF Athletics World Championships London 2017
LONDON, UNITED KINGDOM - AUGUST 12: Jamaica's Men's 4x100m Relay Team Julian Forte, Yohan Blake, Usain Bolt and Omar McLeod react after Bolt falls during the "IAAF Athletics World Championships London 2017" at London Stadium in the Queen Elizabeth Olympic Park in London, United Kingdom on August 12, 2017. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Yohan Blake olimpiai és világbajnok jamaicai atléta a Gyémánt Liga jövő évi, új lebonyolítását, valamint Sebastian Coe-t kritizálta.

A 29 éves sprinter szerint a nemzetközi szövetség (WA) és a GYL elnökének kezdeményezésére "hülye lépéseket" vezettek be az atlétikában.

- utalt Blake kedden egy indiai, promóciós eseményen Coe-ra. Hozzátette: szerinte minden versenyszám fontos, az atléták karrierjében pedig ezek a GYL-versenyek szakmailag és anyagilag is jelentős állomások.

A WA egy hónappal ezelőtt közölte, hogy jövőre az ideinél nyolccal kevesebb, nemenként csak 12-12 szám lesz állandóan programban a GYL-viadalokon. A 2020-as szezonban a 200 métert és a 3000 méter akadályt tíz, a diszkoszt és a hármasugrást két versenyen láthatják majd a nézők, ugyanakkor ezekben nem lehet majd pontokat gyűjteni, így a zürichi döntőben sem szerepelnek. A versenyszámokat a televíziós közvetítés miatt csökkentették, ugyanis így férnek be a 90 perces műsoridőbe.

2020-ban 14 plusz 1 versenyből áll majd az április 17-én rajtoló és szeptember 11-én záruló évi GYL-szezon, ami mellett egy második számú, egynapos viadalokat tömörítő sorozatot is elindít a nemzetközi szövetség Kontinentális Kör (Continental Tour) néven, amelyben a Gyulai Memorial is helyet kapott. Itt elsősorban azokban a számokban versenyeznek majd, amelyek nem állandó részei a GYL-viadaloknak.