Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Párizs 2024: a breaktánc a programba kerülés küszöbén

bréktánc
A Lebanese break dancer performs during the "Red Bull Lord of the Streets" competition in Beirut's northern suburb of Zalka, 06 May 2007. Scores of Lebanese youths gathered in an open air arena to show their skills in break dancing, hip-hop and the art of graffiti in a country suffering from politcal deadlock and a fragile economy that is bringing the country to its knees. AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI (Photo by MARWAN NAAMANI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közgyűlése kedden egyhangúlag támogatta a breaktánc programba kerülését a 2024-es párizsi játékokra.

A szervezőbizottság február 21-én jelentette be, hogy javasolja a breaktánc felvételét a programba, továbbá szeretné műsoron tartani a sportmászást, a hullámlovaglást és a gördeszkázást, amelyekben először 2020-ban a tokiói játékokon avatnak bajnokokat. A NOB igazgatótanácsa márciusban szintén zöld lámpát adott a négy sportágnak, amit ezúttal a küldöttek egyhangúlag tettek meg.

Thomas Bach NOB-elnök kiemelte, a végső döntést 2020 végén hozza meg a szervezet, amely addig folyamatosan figyelemmel követi a négy sportágat. A tervek szerint a francia fővárosban a négy sportágban 124-124 férfi és nő indulhatna.

A NOB szabályai, amelyek a tokiói játékokra léptek életbe, lehetőséget adnak a szervezőknek olyan sportágak felvételére, amelyek népszerűek a rendező országban. A javaslatokat a NOB-nak kell jóváhagynia.

Mindent egy helyen az Eb-ről