Vágólapra másolva!
A Nemzeti Színházban sajtótájékoztatón hirdették ki hétfőn a 2018-as M4 Sport - Az Év Sportolója Gálájának egyes kategóriáiban a három legtöbb szavazatot elért sportolót, csapatot, illetve edzőt. A férfiaknál Bácsi Péter, Fucsovics Márton és Liu Shaolin Sándor, a nőknél pedig Babos Tímea, Hosszú Katinka és Kozák Danuta került a legjobb három közé.

A szervezők névsor szerint ismertetették az egyes kategóriák első három helyezettjét. Az MLSZ Életműdíjasát a labdarúgó-szövetség elnöksége, az MSÚSZ-MOB Életműdíjast pedig a két szervezet választja meg, így 12 kategóriában derült ki, kik lesznek a dobogósok.

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke elmondta, hogy már a tizes listára is nagy rangot jelent felkerülni, már annak összeállítása is szakmai vitákat vált ki. Az is kiderült, hogy újabb rekord dőlt meg, tavaly 436 újságíró szavazott a legjobbakra, ezúttal 439-en mondták el véleményüket. A dobogósok kihirdetése mellett Szöllősi György elárulta, folyamatosan vizsgálják, hogy lehetne kibővíteni az egyes kategóriákat, és a következő Év Sportolója Gáláján már valamilyen formában díjazhatják az E-sport, illetve a szabadidősport legjobbjait is. Az eseményre meghívott díszvendégek közül a labdarúgó Fazekas László és a gyorskorcsolyázó olimpiai bajnok Hunyadi Emese nevét árulta el.

Sokan szavaztak a legjobb sportolókra Forrás: Origo

Az eseményen jelent volt Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója, aki köszönetet mondott mindenkinek, akinek köze van ahhoz, hogy ez a csodálatos rendezvény náluk kerül megrendezésre.

„Mindegyik korábbi gála tele volt katartikus pillanatokkal, reményeink szerint ez idén is így lesz. Immár negyedik alkalommal lehetünk a házigazdái az eseménynek, ez pedig azt mutatja, hogy jól dolgozunk. Érezzék jól magukat" – mondta Vidnyánszky Attila.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója elmondta, hogy az Év gólja szavazásnál a tizes listát szakmai zsűri állította össze, majd elárulta, melyik az a három találat, amely közül kikerül majd a győztes. A debreceni Bódi Ádámnak, a Vidi játékosának, Lioc Negónak, illetve a ferencvárosi Sigér Dávidnak van még esélye a végső sikerre. A három játékosra leadott voksok nem törlődtek, a három labdarúgó kiélezett versengése még nem dőlt el.

Csisztu Zsuzsa, a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöke mutatta be a díjat, amelyet a legjobbak átvehetnek majd a gálán. A díj hasonlít a tavalyira, de nyolc centiméterrel magasabb lett, illetve a parasportok piktogramjai is rákerültek az amúgy kézzel készített remekműre.

Csisztu Zsuzsa, a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöke mutatta be a díjat Forrás: Origo

Az eseményen majdnem 300 fellépő lesz, komoly- és könnyűzene, néptánc és kortárstánc is szerepel majd a programban. Szabó László a gála kreatív producere, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke egy nevet el is árult a fellépők közül.

„Egyedi produkciókat láthat majd a közönség, nem tucatpellépők lesznek. Konkrét neveket nem árulnék el, csak egyet. Örömmel vállalta a felkérést Rúzsa Magdi, amelynek nagyon örülünk, már régóta szerettük volna, ha fellép"- mondta Szabó.

A sajtótájékoztató kezdetéig lehetett szavazni, így a jelenlévők is csak a helyszínen tudták meg, kik közül hirdetnek majd győzteseket a gálán. A jövő csütörtökön 20 órakor kezdődő esemény műsorvezetője Mohay Bence lesz.

Íme, az egyes kategóriák dobogósai (nem a végeredmény sorrendjében):

férfiak:
Bácsi Péter
Fucsovics Márton
Liu Shaolin Sándor

nők:
Babos Tímea
Hosszú Katinka
Kozák Danuta

csapat (hagyományos csapatsportokban):
FTC-Telekom Waterpolo
Győri Audi ETO KC
junior női kézilabda-válogatott

csapat (egyéni sportágak csapatversenye):
férfi kardválogatott
férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó
női kajaknégyes

edzők:
Bánhidi Ákos és Csang Csing Lina
Golovin Vlagyimir
Sike András

férfi labdarúgó:
Gulácsi Péter
Juhász Roland
Szalai Ádám

női labdarúgó:
Csiszár Henrietta
Jakabfi Zsanett
Vágó Fanny

fogyatékos férfi:
Gelencsér Róbert
Mihálovits Tamás
Osváth Richárd

fogyatékos női:
Ekler Luca
Gyurkó Alexandra
Pap Bianka

fogyatékos csapat:
asztalitenisz vegyespáros
férfi asztalitenisz páros
női kerekesszékes vívóválogatott

fogyatékos sportoló edzője:
Beliczay Sándor
Pécsi Annamária
Szabó Álmos