Vágólapra másolva!
Az amatőr fitneszsport jó ideje a magyarok nevétől hangos, és úgy tűnik, mostantól a profik világában sem lesz ez másképp. A Padovában rendezett Venice Cup versenyen ezúttal a Fitparádé-győztes Frits Patrícia tudott profi kártyát szerezni.

Frits Patrícia háromszor futott neki, hogy a Fitparádé-kategóriagyőzelmek után a mindenki által vágyott abszolút győzelem is az övé legyen, ezzel ugyanis egyéves menedzselést, és vele együtt az ismertséget is kapja a nyertes. Mindemellett, akik eddig ezt a rangos díjat besöpörték, és a Fitparádé abszolút legjobbjának bizonyultak, a verseny után rendre kontinentális és világszinten is learatták a babérokat.

Kivétel nélkül minden abszolút bajnok a világ legjobbjai közé emelkedett az elmúlt 16 évben.

Frits Patrícia esetében sem történt ez másként, ha az elmúlt 12 hónap eredményeit nézzük. Kétszer nyerte meg a WBPF Európa-bajnokságát, majd Díva-bajnok lett a WBFF nevű szervezetnél. Tizenkét verseny közül kilencen arany, a többin pedig ezüst és bronz került a nyakába.

Semmi kétség, a legjobbak között a helye! Forrás: Frits Patrícia

– mondta Buranits Ildikó, a Fitparádé tulajdonosa, az Ifbb Pro kvalifikációs verseny promótere.

A Fitparádé szabályai szerint a tavalyi bajnok – azaz Frits Patrícia – az idei kampány arca, és ezzel együtt a kétnapos multisportfesztivál háziasszonya. Vagyis nem indulhatott ebben az esztendőben, ezzel is esélyt hagyva a trónkövetelőknek. Igaz, hogy Patríciának esze ágában sem volt lemondani arról az óriási felhajtásról és megtiszteltetésről, amivel ez a rengeteg teendővel járó lehetőség megjutalmazza a bajnokot. Így éppen a hazai pálya lehetőséget hagyta ki, miközben folyamatosan nyerte a Pro kvalikat, de a kártyához szükséges abszolút győzelem csak sokadszorra jött össze.

Frits Patrícia a Fitparádé győztese Forrás: Fitparádé

Patrícia most taktikát váltott, és az eredeti kategóriájában, a fitneszben szállt harcba a profi kártyáért, amit az olaszországi Padovában szerzett meg.
„Életünk legnagyobb felkészülése volt!

A boka-, térdsérüléstől kezdve a megfázásig minden összejött az utolsó héten. De nem adtam fel, egyszerűen nem adhattam fel!

Nagyon boldog vagyok, hogy ezúttal Padovában végre összejött!” – mondta az újdonsült Ifbb Pro Frits Patrícia.

Ennél szebb karácsonyi ajándék nem is lehet egy amatőr fitneszversenyző életében. Az érvényes szabályok szerint az Ifbb Pro kártya-birtokos női versenyző mostantól a profi bikini és a fitnesz kategóriákban is indulhat, hogy aztán egy esetleges ottani győzelemmel a Mr. Olympia-versenyen, Las Vegasban küzdje fel magát a halhatatlanok közé. Először Oláh Noéminek sikerült, hogy a Fitparádé-győzelme utáni évben szerezzen profi kártyát, később aztán négy Olympiára is kvalifikálta magát. Idén Salamon Dia és Mercz Melinda kvalifikálta magát a vegasi Olympia színpadára.